Viktiga vuxna - Digitala tematräffar om föräldraskap

Bild på Andreas Cederqvist, föreläsare på Hjärnplus.

I Hjo, Tibro, Tidaholm och Karlsborg finns ett koncept som vi kallar Viktiga vuxna i HjoTidBorg – föräldraskap och vuxenskap 2.0. Det är digitala tematräffar ungefär två gånger per termin som riktar sig till dig som är vårdnadshavare till tonårsbarn, men alla som vill är välkomna.

Det är inte alltid lätt att vara förälder

Föräldraskap kan vara väldigt givande och även utmanande. Detta gäller genom hela barnets uppväxt och precis som många går på föräldrakurser och liknande när barnen är små kan man behöva mer information eller bolla frågor även när barnen är äldre. Därför finns konceptet Viktiga vuxna i HjoTidBorg.

Upplägget för träffarna

De digitala tematräffarna sker ungefär två gånger per termin via Microsoft Teams. Teman varierar från gång till gång och bygger på önskemål från vårdnadshavare. Träffarna riktar sig främst till vårdnadshavare till tonårsbarn, men de är öppna och gratis för alla att anmäla sig till.

En eller flera föredragshållare pratar kring det aktuella temat och sedan finns det gott om tid för deltagarna att ställa frågor. Det går bra att vara anonym under träffen. Frågor kan ställas muntligt, via chatten i Teams eller anonymt via Mentimeter.

Inbjudan med anmälningslänk till Viktiga vuxna i HjoTidBorg annonseras via V-klass, kommunernas hemsidor och sociala medier.

Kommande träffar

Tematräff - Vad kävs för att lära? Med Andreas Cederqvist från Hjärnplus. Länk till annan webbplats.

Andreas kommer att prata om vad som krävs för att lära, hur viktiga vuxna kan ställa kloka utvecklingsfrågor och bli tydligare i sin kommunikation som gör att hjärnan förstår bättre. I slutet lämnas utrymme till att ställa frågor (både via chatt och anonymt via Mentimeter). Under frågestunden deltar även skolkuratorerna Petronella Jacobsson och Carina Fontenay från elevhälsan i Hjo.

  • 23 november klockan 18.30-19.30
  • Digitalt via Microsoft Teams, länk skickas till anmälda deltagare senast förmiddag samma dag.

Anmälan sker via QR-koden nedan, senast 23 november klockan 12.

Qr-kod för anmälan till Viktiga vuxna, digital föreläsning.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:15 november 2023