Spädbarnsmassage

Spädbarnsmassage är kärleksfull beröring av det lilla barnets hud. Samtidigt som relationen mellan dig och ditt barn stärks så bidrar masserandet till att stimulera matsmältning, immunförsvar och hjärnans utveckling. Också sömnen kan påverkas positivt. Beröring kan lindra förstoppning och mildra gasbesvär. Massagen hjälper barnet att slappna av och komma till ro.

Spädbarnsmassage innebär för barnet en stimulering av alla sinnen. Lindrar obehag och smärta, löser spänningar och ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Allt i sin egen takt och alltid på barnets villkor.

För dig som förälder innebär massagen att du själv slappnar av och kommer ditt barn nära på ett alldeles speciellt sätt. Du lär känna, förstå och besvara ditt barns kroppsspråk och signaler. Massagen stärker banden mellan er och hjälper dig att utveckla ditt eget sätt att beröra, lugna och trösta ditt barn.

Kurserna i spädbarnsmassage leds av en utbildad instruktör enligt IAIMs metod. Varje kurs omfattar 5 tillfällen. Vi träffas en gång per vecka ca. 1,5 timme per gång. Kurserna hålls under förmiddagar i familjecentralens lokaler. Under kursen går vi igenom massagestrykningarna och diskuterar olika teman. Alla är välkomna med sin bebis: mamma, pappa eller vårdnadshavare.

Kostnad, datum och anmälan

Kostnad för kursen är 100 kronor. I kursavgiften ingår ett häfte med massagestrykningarna samt massageolja. (Betalas med swish vid första tillfället).

Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men lämplig ålder att gå på kurs är när barnet är cirka 2 - 6 månader, gärna innan barnet börjat krypa. Antal platser på varje kurs är 8 barn. Nya grupper startar kontinuerligt.

För att se valbara datum för kommande träffar, klicka på den blå ”anmälan”-knappen och logga in med bank-ID. Ingen anmälan registreras förrän du fyllt i dina uppgifter och trycker på ”skicka in”.

Välkomna!

Kontakt

Veronika Karlsen

Familjecentralen

Telefon: 0502-60 63 23

E-post: veronika.karlsen@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:14 augusti 2023