Ulrika Claesson Månsson

Konstverk av Bo Vallin

JAG ÄR Ulrika

Utställningsperioden: 1 maj-31 juli
Öppettider:
1–31/5
Fredag kl. 17-22
Lördag-söndag kl. 11-18
Extra öppet:
1 maj och 9 maj kl. 11-18

1/6–31/7
Måndag-torsdag kl. 11-18
Fredag-lördag kl. 11-22
Söndag kl. 11-18

Ulrika är född och uppvuxen i Skövde och där bor och trivs hon fortfarande. Med över 8 års erfarenhet av professionell fotografering där hon provat lite olika fotogenrer – fantastiskt utvecklande – har hon landat i att det i är i djurens uttrycksfulla, nyanserade språk hon fastnat i.

Under 30 års tid har Ulrika jobbat med djur då det faller sig naturligt att hon är skicklig på att läsa djurens kroppsspråk och därmed hinna ta de där bilderna som fångar något speciellt. Genom åren har Ulrikas fotografier funnits med i både tidningsreportage och vunnit utmärkelser på en rad fotosidor.

Hennes fotointresse fanns redan från ung ålder, men efter en tuff, hektisk tid drabbades hon av utmattningssyndrom där hennes skarpa minne inte längre var så skarpt. Fotografering blev då en del av en återhämtningsprocess med den tränade hon upp sina minnen så hon skulle kunna komma ihåg alla fantastiska upplevelse. Tack vare den perioden blev fotograferingen en del Ulrikas yrke. Med Ulrikas foton skapas ett minne en saga en berättelse.
Fotograf (`fo-to-graf) Verb Fotografi är ”memento mori”: i vilka utsnitt av verkligheten fryses, hålls kvar och görs oförgängliga för fotograf och dess betraktare.

Ulrikas porträtt kännetecknas av det naturliga i bilden som talar lågmält med ett kärleksfullt språk till betraktaren. När du bokar en fotografering hos oss får du inte bara ett fotografi utan ett konstverk.

Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Facebook Länk till annan webbplats.
Hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Carola Frej

Telefon: 0502-60 62 06

E-post: carola.frej@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:18 april 2024