Anna Wilhelmsson och Torbjörn Samuelsson

Konstverk av Anna Wilhelmsson

Utställningsperioden: 4 maj-2 juni
Öppettider:
Onsdag, lördag, söndag kl.12-16
4/5 Vernissage kl.12

Utställningen arrangeras av Tidaholms Konstförening.

Anna Wilhelmsson
Bor och verkar i Ekedalen, strax utanför Tidaholm där finns hennes ateljé i en gammal skola från tidigt 1900-tal. Anna arbetar med flera olika tekniker, olje- och akrylmåleri, akvarell, tusch, torrpastell men också koppartryck och foto.

Människor och mänskliga relationer återkommer ofta som tema i hennes bildskapande oavsett teknik. Anna jobbar gärna i stora format med olja och akryl.

Anna har en Master of Arts i media, estetik och berättande och har bland annat arbetat som lärare vid Högskolan i Skövde.

Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hemsida Länk till annan webbplats.

Konstverk av Anna Wilhelmsson

Torbjörn Samuelsson
Intresset för konst tror jag väcktes på teckningstimmarna i årskurs 7. läraren Berndt Claesson var mycket inspirerande och intresserad av modern konst vi fick göra många experiment i Dadaistisk anda.

1970 kom Torbjörn i kontakt med Karl-Åke Nyström och Rune Svensson som mentorer på Helliden Folkhögskola. Vilket resulterade i att Torbjörn, Håkan Albeman med fler började måla på kvällstid i Karl-Åkes Ateljé (utställningslokal) LABYRINTEN.

"Vi unga inspirerades av labyrintens konstnärer Stig Lundberg, Hans Augustsson, Tage Lindberg, Tage Kristoffersson och såklart Karl-Åke som fortfarande inspirerar mitt måleri. Efter sommarkursen 2012 har måleriet blivit mer och mer konstant."

Instagram Länk till annan webbplats.

Kontakt

Carola Frej

Telefon: 0502-60 62 06

E-post: carola.frej@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:18 april 2024