Tidaholms kommun välkomnar ny skolchef

Exempelbild för mall

Nu är det klart att det blir Sara Sjölund Bång som blir ny skolchef och förvaltningschef för barn och utbildning i Tidaholms kommun. Rekryteringen markerar ett viktigt steg i kommunens fortsatta arbete för en kvalitativ och framtidssäkrad utbildning.

— Vi välkomnar Sara till Tidaholms kommun som ny skolchef. Med sin gedigna erfarenhet och starka engagemang för utbildningsområdet är hon idealiskt lämpad för att leda vårt arbete framåt, säger Runo Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

— Jag är mycket glad över att Sara valt att ansluta sig till vårt team i Tidaholm. Hennes ledarskapsförmåga är precis vad vi behöver för att ta våra skolor till en högre nivå, säger Magnus Sundén, kommundirektör.

Sara kommer närmast från en tjänst som skolchef samt verksamhetschef för utbildning och utveckling i Dorotea kommun. Dessförinnan har hon bland annat varit rektor i Vilhelmina, Umeå och Sundsvalls kommun.

— Jag ser verkligen fram emot att få lära känna Tidaholm. Tillsammans med föräldrar och medarbetare hoppas jag kunna bidra i arbetet med att ge Tidaholms barn och elever möjlighet att nå sin fulla potential, säger Sara.

Sara Sjölund Bång efterträder Anneli Alm som fått nytt uppdrag som skolchef i Falköpings kommun. Sara tillträder sin nya tjänst i början augusti.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontaktcenter@tidaholm.se