Tidaholms kommun byter växel- & hänvisningssystem

Exempelbild för mall

Måndag 26 februari byter kommunen ut sitt 20 år gamla växelsystem. Alla telefonnummer kommer att vara oförändrade och växelnumret är fortsatt 0502-60 60 00.

Efter tjugo år av trogen tjänst är det dags att säga adjö till kommunens befintliga växelsystem. Det gamla systemet har gjort sitt och går på övertid då det inte längre går att uppdatera och är svårt att reparera. Det är därför dags att ge plats för en modern och flexibel lösning – en molnbaserad växel från Tele2.

Bytet kommer ske efter stängning på måndag kvällen och viss driftstörning är att förvänta. –Kommunen byter inte operatör utan endast växel- och hänvisningssystem vilket gör att vi har förhoppningar om ett smärtfritt byte med endast kortare avbrott under kvällen, säger Moa Andersson, arbetsledare för kontaktcenter och varit en del av projektet ihop med Helena Hammar på IT-enheten.

Driftstörning & avbrott

Under kvällen den 26 februari kommer det att förekomma kortare driftstörningar och avbrott i kommunens telefoni. Söker du någon inom kommunen under kvällen utan att lyckas, prova ringa igen. Störningarna förväntas inte vara långvariga.

Vid eventuella längre avbrott/störningar vi inte råder över kommer information att hittas på kommunens hemsida Tidaholms kommun - Tidaholms kommun Länk till annan webbplats. under avbrott och avvikelser.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontaktcenter@tidaholm.se