Nu tändas tusen juleljus i Tidaholms stadskärna

Glödlampa i mörker

Kanske inte riktig tusen juleljus men fler ljus ska det bli i stan. I år vill Tidaholms kommun ta julstämningen till nästa nivå och öka tryggheten i stan genom att utöka julbelysningen på Torggatan. På torsdag den 23 november ska ljusen invigas i samband med årets officiella ljuständningsceremoni.

– Jag ser fram emot när ljusen ska tändas och hoppas att tidaholmarna känner att detta är både mysigt och skapar lite extra stolthet över vår fina stad, säger Caroline Lindell, näringslivsutvecklare.

I veckan är det dags för den traditionella ljuständningen av julbelysningen i centrala Tidaholm. I år har kommunen tagit beslut om att förgylla vintermörkret lite extra, genom att investera i att utöka julbelysningen på stan. Satsningen är ett led i kommunens arbete med att utveckla Tidaholms stadskärna.

– Det är viktigt att vi som kommun gör vad vi kan för att skapa ett attraktivt och levande centrum. Det är en efterlängtad förändring som bland annat våra lokala företagare har efterfrågat. Det känns därför extra bra att vi haft möjlighet att kunna göra den här investeringen, säger Caroline Lindell.

Satsningen innebär att den tidigare julbelysningen förlängs med nya lampor i träden utmed Torggatan fram till biograf Saga. Lamporna har ett liknande varmt ljus som övrig belysning, vilket även innebär att den idag lite mörka gångvägen som går där ljusas upp.

– Julbelysningen är självklart en viktig del i att skapa stämning och mysfaktor i stan. Viktigast är ändå att tidaholmsborna inte behöver känna obehag när man rör sig i stan. Genom att lysa upp den här delen hoppas vi kunna bidra till såväl ökad trygghet som mer julstämning, avslutar Caroline Lindell.

Invigning sker i samband med den traditionella ljuständningen den 23 november, klockan 17:30 på Gamla Torget. Alla Tidaholmsbor är välkomna att delta och välkomna julen under en ceremoni fylld av värme och ljus.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se