Tidaholms kommun söker unga kommunutvecklare

Nu finns möjlighet för unga att spela en aktiv roll i utvecklingen av Tidaholm genom en spännande möjlighet att bli ung kommunutvecklare. Möjligheten riktar sig till ungdomar i mellan 16-18 år som brinner för samhällsfrågor och vill vara med och forma Tidaholms framtid.

Tidaholms kommun söker unga personer som är självständiga och har drivkraften att påverka samhället positivt. Att vara intresserad av samhällsfrågor är en klar fördel i detta engagerande arbete. Att agera som ung kommunutvecklare i Tidaholm är betydligt mer betydelsefullt än vad många kanske tror.

— För mig var det chansen att få göra något annat än de ”vanliga” jobben, som fick mig att söka. Att se hur det går till bland politikerna och deras arbete. Främst var det dock att få chansen att tycka till som ungdom och höra andra ungdomars perspektiv inom olika områden, säger Alice Nossler tidigare ung kommunutvecklare i Tidaholm

Hon berättar att dom fick olika uppgifter inom olika områden under perioden. Hon upplever också att politikerna i stan var genuina med att de vill höra deras åsikter, vilket var väldigt kul. På frågan om hon skulle rekommendera andra ungdomar att söka tvekar hon inte på svaret.

— Självklart skulle jag göra det! Det är väldigt utvecklande att få höra andras åsikter och synpunkter och att diskutera intressanta och aktuella ämnen. Du växer även i dig själv eftersom du får ta ansvar men på ett roligt sätt, avslutar Alice Nossler

Mer om tjänsten

Vi söker flera unga kommunutvecklare med start att börja jobba i oktober 2023. Anställningen är en timanställning, på cirka fem timmar i månaden under tio månader. Vi hjälps åt så att du som ung kommunutvecklare kan kombinera arbetet med skola och fritid. Sista ansökningsdag är den 20 september. Alla sökande får svar på sin ansökan.

Kontakt

Malin Gustafsson

Folkhälsostrateg

Telefon: 0502-60 64 46

E-post: malin.gustafsson@tidaholm.se