Mår du eller någon i din närhet dåligt?

10 september är det suicidpreventiva dagen, men egentligen är varje dag suicidpreventiva dagen. Vi vill uppmana alla att vara medvetna om sina medmänniskor, att lyssna när någon behöver prata och att erbjuda stöd och kärlek. Du kan göra skillnad och tillsammans kan vi förebygga psykisk ohälsa och skapa en värld där varje liv är värt att leva.

Var sjätte timma tar en människa sitt liv i Sverige. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Att söka stöd gällande självmord eller om du är oroad för någon som inte mår bra är mycket viktigt.

Det finns flera sätt att få hjälp och stöd på

Det finns många organisationer och krislinjer som är tillgängliga dygnet runt för att hjälpa personer som är i kris. Här nedan finns länkar för lokal stöd och hjälp.

Sammanställning av länkar till olika stödlinjer:

Suicidpreventiva dagen

Suicidpreventiva dagen infördes 2003 på initiativ av International Association for Suicide Prevention (IASP) tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO).

Den 10 september varje år genomförs arrangemang på olika platser i Sverige. Denna veckan vill Tidaholms kommun dela lite extra om hur du kan vara ett stöd för andra, och hur man kan få den hjälp man behöver. Följ oss på Instagram denna veckan och få mer kunskap gällande suicidpreventation.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se