Coronavirus: Information från äldreboenden och aktiviteter för seniorer

Information om covid-19: Äldreboenden och aktiviteter för seniorer

Tidaholms kommun följer rekommendationerna från svenska myndigheter. Nedan kan du läsa mer om hur dessa påverkar äldreboenden och aktiviteter för seniorer i Tidaholms kommun.

Rekommendationerna från myndigheterna kan ändras. Vi uppdaterar informationen nedan så snart vi kan vid förändringar. Informationen uppdaterades/granskades senast 15/2 -23

Vi följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters råd. Det är mycket viktigt för oss att alla som kommer i kontakt med våra äldre säkerställer att smittan inte sprids. Tack för att du tar ditt ansvar!

Särskilda boenden

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen och har ett nära samarbete med sjukvården. Vi gör allt vi kan för att skydda våra äldre från att smittas - tack för att du stöttar oss i det arbetet. Vidta försiktighet vid besök på särskilda boenden och hör gärna av dig till avdelningen innan du kommer på besök. På plats ska du följa personalens instruktioner.

Kontakt via telefon

Välkommen att höra av dig till boendet din anhörig finns på för att ha kontakt via telefon. Vi kan i vissa fall även lösa videosamtal.

Brev och foton uppskattas

Det finns många sätt att hålla kontakten. Brev och foton som går att läsa/titta på många gånger är uppskattat av många.

Samlingslokaler och allmänna utrymmen

De allmänna utrymmen som finns inne på boenden används av verksamheten.

Om det finns särskilda önskemål om att ex. fira en födelsedag med fler besökare finns det i vissa fall möjlighet att få vistas i samlingslokaler på boendet. Kontakta personal vid förfrågan.

Hemvården

De som har stöd av hemvården får samma stöd som vanligt.

Aktiviteter för seniorer

I Villan finns många olika aktiviteter för seniorer. Välkomna till gemenskapen.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se