Gymnasiala yrkesutbildningar

Hur ansöker jag till en yrkesutbildning?

Är du folkbokförd i Skaraborg och ska göra ansökan till en yrkesutbildning?

Om du är folkbokförd i någon av Skaraborgs 15 kommuner gör du ansökan till våra yrkesutbildningar i vår e-tjänst. Observera att du alltid behöver bifoga betygskopia och även fram- och baksida på ditt B-körkort om du söker till yrkesförarutbildningen.

Är du folkbokförd utanför Skaraborgs område och ska göra ansökan till en yrkesutbildning inom Skaraborg?

Om du är folkbokförd i en annan kommun än någon av Skaraborgs 15 kommuner måste du först ansöka om yrkesutbildningen hos utbildningsanordnaren. Sedan ska du även skicka in denna ansökan inklusive dina betyg via e-post till vuxenutbildningen i din hemkommun, senast sista ansökningsdag.

När din ansökan tillsammans med betyg mailats till din hemkommun är din ansökan komplett.

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun men söker yrkesutbildning utanför Skaraborgs område eller via Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen?

Om du är folkbokförd i Tidaholms kommun men söker utbildning i en kommun utanför Skaraborg eller via Naturbruksförvaltningen gör du först din ansökan hos utbildningsanordnaren. Vidare ska kopia på din ansökan samt betyg att mailas till komvuxansokan@tidaholm.se. När din ansökan har inkommit till både utbildningsanordnaren och oss är din ansökan komplett. Observera att vi inte tar emot några ansökningar i pappersform.

Vem kan ansöka till en yrkesutbildning?

Du kan studera på komvux från och med hösten det år du fyller 20 år eller om du har slutfört tre års utbildning på gymnasieskola.

Ansökan

Du ansöker till våra utbildningar genom vår webbansökan Länk till annan webbplats..

Kontakt

KompetensCentrum

Telefon: 0502-60 61 58
Telefontider: Vardagar kl. 10-12
E-post: kompetenscentrum@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:12 april 2024