Ansök till våra gymnasiala yrkesutbildningar på KompetensCentrum

Exempelbild för mall

Vill du utbilda dig för framtiden? Går du i tankarna på att byta yrke? Under perioden 15 april - 15 maj har du möjlighet att söka till våra yrkesutbildningar på KompetensCentrum som startar i augusti 2024.

Våra utbildningar

Utbildningarna som du kan söka hos oss på KompetensCentrum är följande:

Ansökan

Ansökan görs via vår webbansökan Länk till annan webbplats. och görs på lite olika sätt beroende på vart du är folkbokförd. Vad som gäller för just din ansökan kan du informera dig om nedan.

Är du folkbokförd i Skaraborg och ska göra ansökan till en yrkesutbildning?

Om du är folkbokförd i någon av Skaraborgs 15 kommuner gör du ansökan till våra yrkesutbildningar genom vår webbansökan. Observera att du alltid behöver bifoga betygskopia och även fram- och baksida på ditt B-körkort om du söker till yrkesförarutbildningen.

Är du folkbokförd utanför Skaraborgs område och ska göra ansökan till en yrkesutbildning inom Skaraborg?

Om du är folkbokförd i en annan kommun än någon av Skaraborgs 15 kommuner måste du först ansöka om yrkesutbildningen hos utbildningsanordnaren. Sedan ska du även skicka in denna ansökan inklusive dina betyg via e-post till vuxenutbildningen i din hemkommun, senast sista ansökningsdag.

När din ansökan tillsammans med betyg mailats till din hemkommun är din ansökan komplett.

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun men söker yrkesutbildning utanför Skaraborgs område eller via Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen?

Om du är folkbokförd i Tidaholms kommun men söker utbildning i en kommun utanför Skaraborg eller via Naturbruksförvaltningen gör du först din ansökan hos utbildningsanordnaren. Vidare ska kopia på din ansökan samt betyg att mailas till komvuxansokan@tidaholm.se. När din ansökan har inkommit till både utbildningsanordnaren och oss är din ansökan komplett. Observera att vi inte tar emot några ansökningar i pappersform.

 

Kontakt

KompetensCentrum

Telefon: 0502-60 61 58

E-post: kompetenscentrum@tidaholm.se