Nu har vi öppet för sen ansökan på KompetensCentrum

Fram till den 8 augusti 2022 har du möjlighet att söka till grundläggande och gymnasiala kurser, yrkesutbildningarna Kock och Vård & omsorg samt Komvux som särskild utbildning som startar den 15 augusti 2022.
Sista ansökningsdag är 8 augusti.


Grundläggande och gymnasiala kurser

Känner du att det är dags att börja studera? Eller är du igång med dina studier och vill vidare till nästa kurs? Då är det nu du ska söka för start den 15 augusti 2022. Sista ansökningsdag är den 8 augusti och du söker via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information hittar du på vår hemsida. Länk till annan webbplats.


Gymnasiala yrkesutbildningar

Ansökan är öppen fram till den 8 augusti och först till kvarn gäller! (om du är behörig till utbildningen) Du söker via länken längre ner på sidan. Studiestart för samtliga utbildningar är i augusti 2022.

Hur ansöker jag till en yrkesutbildning i Tidaholms kommun?

Ansökningsförfarandet sker i två steg:

Steg 1

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun behöver du endast genomföra steg 1.

  • Du söker via vår e-tjänst, du behöver ha dina betyg digitalt tillhanda då dessa behöver bifogas i ansökan. Länk till e-tjänst hittar du under respektive utbildning.

Steg 2

Är du folkbokförd i annan kommun än Tidaholm behöver du även genomföra steg 2.

  • Din ansökan samt dina betyg ska skickas via e-post till vuxenutbildningen i din hemkommun. Om detta inte görs är din ansökan inte komplett och kommer därför inte att hanteras.

Är du folkbokförd i Tidaholms kommun men söker utbildning i annan kommun?

  • Du gör din ansökan hos utbildningsanordnaren.
  • Din ansökan samt dina betyg ska sedan mailas till KompetensCentrum. Epostadressen är: komvuxansokan@tidaholm.se. När din ansökan inkommit till oss är din ansökan komplett. Obs! Vi hanterar ej ansökningar i pappersform.

Vem kan ansöka till en yrkesutbildning?

  • Du kan studera på komvux från och med hösten det år du fyller 20 år eller om du har slutfört tre års utbildning på gymnasieskola.


Redo att ansöka?

Ansöka via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats.
Ansökan är öppen till den 8 augusti.

Välkommen med din ansökan!


Komvux som särskild utbildning

Komvux som särskild utbildning är en skolform inom skolväsendet som omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå. Utbildningen på den grundläggande nivån ska motsvara den som ges i grundsärskolan eller träningsskolan. På gymnasial nivå ska utbildningen motsvara den som ges på gymnasiesärskolans nationella program. För utbildningen kan det finnas såväl nationella kurser som orienteringskurser.
Ansökan och mer information finns under utbildningar - Komvux som särskild utbildning.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se