Programutbud för elever med AS/HFA

Elever från estetiska programmet står utomhus och målar

Välkommen!

Programfilm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gemensamt för utbildningarna

Gemensamt för utbildningarna är att du läser i en liten grupp och har lärare som du lär känna. Du kommer också att ha många av dina lektioner i ditt hemklassrum där du har en egen arbetsplats.

Estetiska - bild och formgivning

På estetiska får du arbeta kreativt! Här jobbar du bland annat med serieteckning, foto, film, textil, metall, lera, teckning och målning.

Du som läser estetiska kommer att tillhöra en liten klass. Du följer samma kursplan som alla andra elever på skolan som läser programmet.

Naturvetenskapsprogrammet

På natur får du den bredaste högskolebehörigheten och läser många kurser inom naturvetenskapliga ämnen.

På natur läser du ämnen som kemi, biologi och fysik. Teori blandas med praktiska laborationer och experiment. Du läser också ganska många kurser i matematik. Natur ger den bredaste grunden för vidare studier på högskolan.

I din klass kommer det att gå både elever från natur och samhäll. Ni delar på ett hemklassrum och läser många kurser tillsammans. De flesta naturämnen kommer du att läsa med elever från skolans andra Naturvetenskapsprogram.

Samhällsvetenskapsprogrammet

På Samhäll lär du dig om hur vår nutid, framtid och historia. Programmet ger en bred behörighet till högskolan.

Samhäll passar dig som gillar att analysera och diskutera. Du läser bland annat kurser som historia, geografi, religion och samhällsvetenskap.

I din klass kommer det att gå både elever från samhäll och natur. Ni delar på ett hemklassrum och läser många kurser tillsammans. Du kommer också att läsa kurser ihop med elever från skolans andra samhällsvetenskapsprogram.

Kontakt

Monica Brindeland

Enhetschef

Telefon: 0702-34 30 23

E-post: monica.brindeland@tidaholm.se

Kontakt

Martin Malmborg

Programsamordnare

Telefon: 0502-60 63 17

E-post: martin.malmborg@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:17 januari 2024