El- och energiprogrammet

Bilden visar elkablar, verktyg och kopplingsschema

Välkommen!

Programfilm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här arbetar du mycket praktiskt så att du snabbt kan komma ut i arbetslivet. Programmet passar dig som vill ha ett tekniskt arbete där du får använda din fantasi.

På el- och energi får du en yrkesexamen för att arbeta med el, till exempel som elektriker. Du kommer att arbeta mycket praktiskt i vår stora verkstad och målet är att du ska kunna börja arbeta direkt efter studenten.

Ofta består arbetet i problemlösning, där du får använda din kunskap och din fantasi för att hitta en lösning som fungerar.

Arbetssätt som liknar branschens

Under arbetspassen i verkstaden arbetar du självständigt. Men behöver du stöd finns alltid en lärare på plats. Du lär dig att använda de verktyg som används inom branschen. Du tränar också på att utföra arbeten självständigt - allt för att skolan ska likna din framtida arbetsplats så mycket som möjligt.

Praktik ger erfarenhet och kontakter

Förutom att du arbetar mycket i vår egen verkstad har du praktik. Praktiken ger dig både möjlighet att prova vad du helst vill arbeta med i framtiden och ger dig chans att knyta kontakter inom branschen.

Inriktning elteknik

På inriktningen Elteknik lär du dig att installera, underhålla och reparera eldistributionsnät, elanläggningar, larm samt tv- och datanät. Efter att ha gått inriktningen kan du bland annat arbeta som elektriker på elteknikföretag eller industri.

Kort om programmet

  • Yrkesprogram
  • Inriktning: Elteknik
  • Behörighetskrav: Godkänt i svenska, engelska, matematik samt i ytterligare fem ämnen

Kontakt

Per-Arne Hüllert

Programsamordnare

Telefon: 0502-60 61 56

E-post: per-arne.hullert@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:10 oktober 2023