Industritekniska programmet - ett gott exempel enligt Svenskt Näringsliv

Yrkesprogram eller högskoleförberedande program, vad ska man välja? Och vad händer efteråt? Svenskt Näringsliv ger dig svaren!

Svenskt Näringsliv lanserar nu en tjänst , Gymnasiepejl Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där man kan se hur det gått på arbetsmarknaden för elever som studerat olika program på gymnasiet.

Bland de utbildningar i Skaraborg som ger goda arbetsmöjligheter direkt efter avklarad gymnasieutbildning lyfts industritekniska programmets lärlingsutbildning på Rudbecksgymnasiet.

Läs hela artikeln från Västgöta-Bladet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Industritekniska programmet passar dig som vill arbeta inom industri. På programmet arbetar du ofta som en del i ett arbetslag och löser uppgifter tillsammans med andra. Att du kan samarbeta samtidigt som du kan ta egna initiativ är viktigt. På skolan arbetar du i en välutrustad verkstad med en ny maskinpark. Det gör att utrustningen motsvarar den som används inom branschen.
På industritekniska finns två inriktningar: en för dig som vill bli maskinoperatör och en för dig som vill bli svetsare. Du får en bred kunskap som är efterfrågad på arbetsmarknaden. På Rudbecksgymnasiet läser du utbildningen som lärling.

Att läsa som lärling innebär att halva utbildningen är ute på en eller flera arbetsplatser. Programmet har ett nära samarbete med lokala företag i både Tidaholm och Hjo där eleverna gör sin APL, många elever arbetar även på industrierna under sommarlovet.
Våra elever får truckkort och genomför utbildningar såsom Heta arbeten och kranförarutbildning för att vara väl förberedda när de kommer ut i arbetslivet. Dessutom åker de även på en studieresa till USA som finansieras av våra samarbetspartners.

Läs med om programmet och de olika inriktningarna på vår hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Clara Klasson

Kommunikatör

Telefon: 0502-60 61 42

E-post: clara.klasson@tidaholm.se