Årets näringslivsfest 2023

Bild på Pv Systems VD, en av vinnarna i årets utmärkelser från kommunen

Fredag den 6 oktober gick årets näringslivsfest av stapeln uppe på Ekebergs gård i Tidaholm. Det blev en helkväll med fina utmärkelser, god mat och underhållning.

Många fina utmärkelser delades ut på årets näringslivsfest under fredagskvällen. Ett arrangemang av Företagarna i samarbete med Tidaholms kommun. Stämningen var på topp när kommunen korade vinnarna för årets utmärkelser 2023. Även underhållningen som Zillertaller Accordion Tyrol stod för verkade vara ett uppskattat inslag under kvällen.

På bild ser vi Roger Käll, VD på PV Systems bli överraskad i förväg för att ta emot årets inspiratörspris. Tyvärr kunde han inte medverka under gårdagens arrangemang utan fick ta del av utmärkelsen några dagar innan.

Fina utmärkelser från kommunen

Tidaholms kommun delade under kvällen ut tre priser. Årets insperatör, Årets praoplats och Det goda exemplet. Det goda exemplet är en utmärkelse som AME ihop med Samordningsförbundet utser. Det goda exemplet är ett en utmärkelse som går till en arbetsgivare som visar ett stort engagemang för socialt ansvarstagande.

Vinnare av "Årets inspiratör" gick till PV Systems

Med en motiveringen som följer: Årets Inspiratör 2023 tilldelas ett företag som på ett mycket imponerande sätt stadigt ökar sin tillväxt. Företaget är en stor inspirationskälla i att ständigt se nya möjligheter och lösningar. Genom sitt kompetenta, driftiga och inspirerande arbete bidrar företaget också till ökad tillväxt i Tidaholm.

Företaget sätter Tidaholm på kartan genom sitt proffsiga arbetssätt, sitt goda ambassadörskap och genom att ständigt utveckla verksamheten och satsa i Tidaholm.

Vinnare av "Årets praoplats" gick till Svenska kyrkan Tidaholm

Med en motiveringen som följer: Årets praoplats 2023 tilldelas en arbetsplats som i flera år erbjudit platser i vårt system praktikplatsen.se. Att erbjuda platser där gör att de blir synliga för alla elever, vilket skapar möjlighet för elever som på egen hand kanske inte sökt upp just den verksamheten då får möjlighet att söka. Vi har i fler praoperioder fått höra av eleverna som varit i denna verksamhet känt sig väldigt välkomna och omhändertagna samt att de fått vara delaktiga i arbetsuppgifterna.

Utöver detta har verksamheterna haft välorganiserade praoveckor som gett eleverna mycket kunskap och erfarenhet inom området. Denna verksamhet har även skickat med eleverna välskrivna praktikintyg, med positiv feedback och i en motiverande anda. Vilket eleverna kan använda senare när de ska ut och söka jobb.

Vinnare av "Det goda exemplet" gick till IFK Tidaholm

Med en motivering som följer: Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har visat på ett stort engagemang för ett socialt ansvarstagande. Arbetsgivare ser möjligheter, står för öppenhet och välkomnar verkligen alla. Här skapas inte bara mötesplatser för en stor mängd ungdomar utan här finns utrymme för de som behöver få en andra chans i livet, för de som behöver ett extra stöd eller för den som behöver få prova på ett arbete, och här får man lov att vara olika.

Arbetsgivaren är mycket lätt att samarbeta med och gör verkligen sitt yttersta för att erbjuda fler individer en chans till gemenskap och ett möjligt första arbetslivsinträde.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se