Framtidens stadskärna

En ny ”Vision och strategi för stadskärnans utveckling” har tagits fram som ska visa riktningen i hur vi i Tidaholm vill utveckla vår stadskärna. 

Stadskärnan i Tidaholm är en stor tillgång för den samlade utvecklingen i vår kommun. Såväl tidaholmare som besökare värdesätter den för upplevelser, möten och lättillgänglig shopping. Stadskärnan är också en viktig arena för företagande i Tidaholm genom sitt rika utbud av handels- och tjänsteföretag. Tillsammans utvecklar vi stadskärnan och skapar livet mellan husen.

Under våren 2019 har ett arbete pågått med att ta fram visuella visionsbilder för Tidaholms stadskärna. Bilderna är tänkta att visa en möjlig färdriktning för dig och alla andra aktörer i stadskärnan för utvecklingen nu och inför framtiden.

Rapport Pdf, 11.6 MB.

Torggatan- en gata som alltid överraskar

Många personer äter frukost vid långbord och lyssnar på en föreläsare

Den fiktiva personen Oskar 19 år beskriver sin känsla av Torggatan år 2025. " Jag går på gymnasiet i stan. När skolan är slut tränar jag oftast men jag brukar också hänga med kompisarna på de lysande bänkarna där man har fritt wifi och dessutom kan ladda mobilen. Men det är också kul att meka med kompisarnas bilar eller spela e-sport, vi gillar att göra saker i den här stan! När skolan är slut ska jag plugga vidare men jag kommer stanna i Tidaholm. Det känns liksom i hela kroppen att jag hör hemma här."

Gamla torget- Tidaholms hjärta

Många personer äter frukost vid långbord och lyssnar på en föreläsare

Den fiktiva personen Sofia 33 år beskriver sin känsla av Gamla torget år 2025. "Att besöka centrum innebär en stunds avkoppling för mig. Och elbilen står på laddning på Nya torget. Jag kan låta barnen leka tryggt och kreativt på torget, då orkar vi alla fortsätta shoppa och göra våra ärenden. Det funkar oavsett när vi är här, är det mörkt så gör den upplysta lekplatsen att man trivs även då. Det är också så mysigt att se hur livet sjuder i husen runt omkring. Man kan gissa att folk jobbar, träffas i studiecirklar, eller kanske planerar nästa stora evenemang på torget!"

Tidan- en självklar del av centrum

Många personer äter frukost vid långbord och lyssnar på en föreläsare

Den fiktiva personen Marianne 71 år beskriver sin känsla av platsen utmed Tidan i centrum år 2025. "Jag är ofta i centrum. Jag bor ju bara några minuter bort och uppskattar verkligen att promenera i staden. Roligast är att träffa vänner för att äta lunch, eller som idag då jag stämt träff med barnbarnen för att fika. I förra veckan hejjade jag på dem när de sprang ett lopp i staden. Jag besöker ofta konstutställningar eller annan kultur och ibland är jag med och säljer mina grönsaker på marknaden. Det ligger så mycket glädje i att kalla sig kulturtant men bo i Tidaholm. Något måste man ju göra när gubben alltid ska meka med bilar tillsammans med sina kompisar. Fattar inte vad de håller på med, men skaparglädje har dom!"

Kontakt

Linnea Bengtsson

Näringslivsstrateg

Telefon: 0502-60 63 89

E-post: linnea.bengtsson@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:29 april 2024