Betala faktura från kommunen

Vid betalning av faktura från Tidaholms kommun rekommenderar vi betalning via e-faktura eller autogiro. På så sätt underlättar du för dig själv och sparar samtidigt på miljön. Nedan kan du läsa mer om de olika sätten du kan ta emot fakturor på.

Från och med 1 oktober byter Tidaholms kommun faktureringssystem och ansluter till Kivra. Du som redan är ansluten till Kivra kommer framöver automatiskt att få dina fakturor digitalt till din Kivrabrevlåda, om dd inte redan anmält att du vill ha fakturorna digitalt till din internetbank.

Om du är ansluten till Kivra kommer du att få fakturor från Tidaholms kommun till din Kivra-brevlåda från och med den 1 oktober 2023.

Om du vill få pappersfakturor efter den 1 oktober behöver du ange i Kivra att du inte vill få elektroniska fakturor från Tidaholms Kommun.

Avaktivera Tidaholms kommun i Kivra Länk till annan webbplats.

E-faktura

Du kan nu som privatperson ta emot och betala dina fakturor till Tidaholms kommun genom att använda elektronisk faktura. Genom detta förenklar du din vardagsekonomi, slipper fakturor i brevlådan och dessutom sparar du miljön genom mindre pappershantering.

Så här fungerar det:

  • I internetbanken, hos den bank du använder, anmäler du dig att du vill ha en elektronisk faktura från Tidaholms kommun.
  • När du får fakturan får du ett meddelande i din internetbank. Alla uppgifter såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade i fakturan. Du anger bara vilket konto du vill betala från och signerar som vanligt.
  • När din elektroniska faktura är betald lagras den i din internetbank.

Autogiro

Autogiro innebär att betalningen dras automatiskt från ditt konto i rätt tid och du riskerar inte att missa betalningsdagen. Vid autogiro skickas en faktura till dig där det står ”Autogiro faktura”.

Du ska senast på förfallodagen ha tillräckligt med pengar på kontot för dina betalningar. Om förfallodagen inträffar på en helg sker uttaget från ditt konto på första bankdagen efter.

Medgivande om autogiro gör du enklast i din internetbank eller kontaktar din bank för mer information.

Autogiro går mot vårt bankgironummer 5092-2855

PDF – faktura

Vill du istället få din faktura som PDF skickad till din e-post går det också bra. Då är det viktigt att du tar en kontakt med ekonomiavdelning på adressen ekonomi@tidaholm.se och meddelar din e-postadress.

Pappersfaktura

Om du fortfarande vill ha pappersfaktura och betala med girobetalning så är det viktigt att känna till att du själv måste fylla i en inbetalningsavi och skriva OCR-numret tydligt för att sedan skicka med avin i kuvertet. All betalning till Tidaholms kommun ska göras till:

  • Plusgironummer 4836404-6
  • Bankgironummer 842-7650

Obetalda fakturor

Om fakturan ej är betald efter förfallodatum skickar Tidaholms kommun ditt ärende till Intrum som sköter kravhantering. Alla avgifter som tas ut följer gällande ränte- och inkassolag.

Kontaktuppgifter

Om du har frågor angående en faktura ska du kontakta den förvaltning eller verksamhet som fakturerat. Telefonnumret hittar du på fakturan.

Om fakturan har kommit bort eller om du har frågor som rör inbetalningar, autogiro, e-faktura, krav med mera är du välkommen att kontakta ekonomiavdelningen.

Kontakt

Ekonomiavdelningen

Telefon: 0502-60 60 00 (vxl)

E-post: ekonomi@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:6 september 2023