Digitala föreläsningar och träffar

Pappa med son ligger på soffa, pojken har hand över ögonen

Här hittar du kommunens digitala föreläsningar för stöd i ditt föräldraskap. Klicka på länkarna för att komma till föreläsningen. Kommunen erbjuder även fysiska kurser och stödträffar, dessa hittar du här. Välkommen att höra av dig om du har frågor.

Viktiga vuxna - Digitala tematräffar om föräldraskap

I Hjo, Tibro, Tidaholm och Karlsborg finns ett koncept som vi kallar Viktiga vuxna i HjoTidBorg – föräldraskap och vuxenskap 2.0. Det är digitala tematräffar ungefär två gånger per termin som riktar sig till dig som är vårdnadshavare till tonårsbarn, men alla som vill är välkomna.

Det är inte alltid lätt att vara förälder

Föräldraskap kan vara väldigt givande och även utmanande. Detta gäller genom hela barnets uppväxt och precis som många går på föräldrakurser och liknande när barnen är små kan man behöva mer information eller bolla frågor även när barnen är äldre. Därför finns konceptet Viktiga vuxna i HjoTidBorg.

Upplägget för träffarna

De digitala tematräffarna sker ungefär två gånger per termin via Microsoft Teams. Teman varierar från gång till gång och bygger på önskemål från vårdnadshavare. Träffarna riktar sig främst till vårdnadshavare till tonårsbarn, men de är öppna och gratis för alla att anmäla sig till.

En eller flera föredragshållare pratar kring det aktuella temat och sedan finns det gott om tid för deltagarna att ställa frågor. Det går bra att vara anonym under träffen. Frågor kan ställas muntligt, via chatten i Teams eller anonymt via Mentimeter.

Inbjudan med anmälningslänk till Viktiga vuxna i HjoTidBorg annonseras via V-klass, kommunernas hemsidor och sociala medier.

Kommande träffar

Nya datum presenteras här.

Digital föreläsning - Tillräckligt bra eller bara tillräcklig

Digital föreläsning om droger och alkohol - Prata med din tonåring

Digital föreläsning om hur man förebygger droger och alkohol hos ungdomar.

Digital informationsträff om ungdomar, alkohol och droger

Sändningen är ett samarbete med Falköpings kommun för att ge dig som vuxen information om ungas drogvanor. Sändningen är från den 13 maj 2024.

Med i sändningen har vi polis, kurator, fältare, fritidsgårdspersonal, socialtjänsten och drogförebyggande samordnare. De kommer dela med sig av verktyg och strategier för att stötta ditt barn om du är orolig eller behöver hjälp i ditt föräldraskap. Samtalet kommer ledas av Jonas Karlsson, programledare på Kanal 5 och en av landets mest anlitade föreläsare om dopning.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:28 juni 2024