Hejsan språkvän

Hejsan Språkvän Tidaholm - är en mötesplattform för människor som vill träffa en ny vän från en annan kultur. Här ges möjlighet att öva nytt språk, lära sig ny kultur och utveckla intressen, skapa nya kontakter och kanske träffa det en vän för livet.

Ni träffas och umgås när det passar er och tar en fika, promenad, går på studiecirkel eller vad ni tycker om att göra. Vi kan hjälpa till med matchningen mellan någon som är etablerad och någon som är ny i Sverige.

Att vara språkvän är helt frivilligt och du/ni kan avsluta när och om ni känner. Ni bestämmer själva hur ofta ni vill ses. Inga krav ställs på dig att vara en stödperson eller att hjälpa till med saker utan enbart att ni umgås som vänner. Att öva på språk är självklart en bonus.

Om du känner att du vill avsluta så meddela oss så vi tar bort er från vår lista.

Vem kan vara med?

Du som känner att du vill lära känna nya människor och är intresserad av språk och kultur, är över 18 år, är etablerad i Sverige, ni kanske är fler i familjen som vill vara med. Vi söker dig som är ny i Sverige och känner att du vill ha större möjlighet att lära dig språket och mer om ditt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny vän.

Så här går det till

  1. Du anmäler att du antingen vill ha en språkvän eller att du vill vara någons språkvän. För att kunna anmäla dig måste du vara minst 18 år. Att vara språkvän är ideellt.
  2. Vi matchar en språkvän eller en familj med en sökande. Vi träffas gemensamt för att samtala och presentera oss för varandra. Detta bygger på sökandenas angivna intressen, ålder, familj och egna önskemål.
  3. Ni får varandras uppgifter och sköter på egen hand kontakten med varandra. Man kan alltid kontakta samordnaren om frågor skulle uppstå. Samordnaren ansvarar för att eventuella frågor och problem hanteras korrekt.

Varför gör vi det här?

Vägen till integration i Tidaholm går genom de som bor här och genom personliga möten. Därför erbjuder vi nyanlända, flyktingar och etablerade i Tidaholm kontakt med en språkvän. Det är ett sätt att umgås över gränserna och bygga broar mellan människor. Din vänskap och ditt engagemang är betydelsefullt, det kan hjälpa andra att känna en ökad ansvarskänsla och delaktighet i samhället.

Anmäl ditt intresse

Kön * (obligatorisk)
Kön

Notifieringar
Notifieringar


Godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter? * (obligatorisk)
Godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter?

I Tidaholms kommun ska varje behandling av personuppgifter ske enligt gällande lagstiftning. Detta innebär bland annat att vi skyddar dina personuppgifter med nödvändiga åtgärder samt att du kan kontakta oss för att få reda på vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Mer information om hur Tidaholms kommun behandlar dina personuppgifter finns på vår webbplats, tidaholm.se/personuppgifter.

Följ oss på Instagram

Vill du veta mer om Hejsan språkvän? Följ oss på Instagram för att se våra evenemang och aktiviteter.

Kontakt

Edin Catovic

Integrationssamordnare

Telefon: 0502-60 63 41

E-post: edin.catovic@tidaholm.se

E-post: hejsansprakvan@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:8 november 2023