Konsert 29 mars - Röster från insidan

Ett sångprojekt som bygger på intervjuer med kvinnor på anstalt, kompat av Etnogruppen. Efterföljande samtal med personal från Tidaholmsanstalten. Onsdag 29 mars på Saga.

Onsdag 29 mars kl. 19.00

Saga Teaterbiografen
Frivillig entré, behöver inte bokas

Att vara avskild från sina barn, vänner, familj. Att inte gå och komma när en vill. Skammen över att ha sårat, skadat, mördat, misshandlat, förstört.

14 dömda kvinnor på anstalt, behandlingshem och som har muckat är djupintervjuade av Annica Carlsson Bergdahl. Berättelserna blir underlag till ett sångprojekt, enligt community music modell. Lina Ekdahl skriver 10 sångtexter utifrån djupintervjuerna och Matilda Sjöström skriver musik. Kören leds av Carin Åkesson och Sångensemblen Iris utgör basen i ”storkören”. Live på scen finns också Kulturskolans Etnogrupp som kompar kören.

Efter konserten finns anställda på Tidaholmsanstalten på plats för att delta i samtal och svara på frågor från publiken.

Vad gör det med människan att vara frihetsberövad?
Hur påverkas den psykiska hälsan? Hur såg det ut i barndomen? Varför gick det snett i livet? Hur är det att vara mamma och fängslad? Hur hanterar du ilska, uppgivenhet, skuld? Hur tänker du om brott och straff? Vilka är drömmarna? Vad saknar du? Hur ser framtiden ut?
Vad är viktigt? Hur påverkar ett fängelsestraff?

Som kvinna är straffet än mer stigmatiserande än för en man.
Vi vet att de dömda kvinnorna blir fler. Kvinnofängelserna byggs ut. Brottsproblematiken är högt på agendan i samhället.

Kontakt

Johanna Andersson

Telefon: 0502-60 61 88

E-post: johanna.andersson@tidaholm.se