Tidaholms kommun fortsätter att klättra i företagsranking

Tidaholm klättrar fyra steg upp till plats 148, detta visar årets näringslivsranking som Svenskt Näringsliv mäter årligen. Tidaholms företagare ger kommunens företagsklimat ett bättre omdöme än rikssnittet i årets näringslivsranking.

- Att utveckla näringslivsklimatet är vår högst prioriterade fråga nu. Det är avgörande för Tidaholms framtid. Om två år tappar vi Nobia. Den luckan måste fyllas av att andra företag växer och att nya väljer att etablera sig i Tidaholm. Kriminalvårdens miljardsatsning hos oss är otroligt positiv. Det är glädjande att vi stiger på rankingen och nu återfinns på övre halvan.  Vi är inte nöjda utan strävar efter att bli ännu bättre i dialog med våra företagare, säger Runo Johansson (L), kommunalråd och Anna-Karin Skatt (S), oppositionsråd.

Tidaholms kommun har som målsättning att vara en attraktiv kommun att starta och driva företag i. Kommunen placerar sig högt i frågor som rör tillgång till bredband, allmänhetens attityder till företagande och trygghet. Bland de frågor som får lägst betyg återfinns bland annat tillgången till relevant kompetens och närhet till infrastruktur som tåg- och flygförbindelser. Kommunen stiger på frågan kring dialogen med kommunens beslutfattare.

- Vi är glada för ökningen det innebär ju att vårt arbete bidrar till en positiv utveckling i Tidaholm. Det finns saker vi vill jobba vidare med, till exempel ökad dialog mellan kommunen och företagare där vi ser en positiv trend i årets ranking men som är ett konstant arbete, säger Linnea Bengtsson, Näringslivsstrateg i Tidaholm.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se