Ardy Strüwer ställer ut i Konsthallen

Ardy Strüwer

Under perioden 20 augusti till och med 18 september ställer Ardy Strüwer ut i Konsthallen på Turbinhusön. Tidaholms Konstförening är arrangör. Utställningen har öppet lördagar och söndagar.

Öppettider

Lördag och söndag kl. 13-17

Kulturhelg Tidaholm 16-18/9

Fredag kl. 18-23

Lördag kl. 18-23

Söndag kl. 11-14

Om konstnären

Ardy Strüwer, egentligen Eduard Arnaud Strüwer, född 11 maj 1939 i Batavia (från 1949 Jakarta), Java, Nederländska Indien (från 1945 Indonesien), är en indonesisk-nederländsk-svensk målare, tecknare, grafiker, komiker och manusförfattare.

Strüwer, som växte upp i Nederländska Indien/Indonesien och Holland, är utbildad vid Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Haag och som gästelev vid Kungliga konstakademiens grafiska avdelning i Stockholm.

Strüwers konst, såväl måleri som litografi, kännetecknas av en färgstark expressivitet, inte sällan i surrealistisk stil, med kvinnan – som han ser som livets ursprung – och kvinnokroppen som återkommande motivbild; Strüwer har använt ord som "sensuell surrealism" och "postmodern flower power" vid beskrivningen av den. Hans konst finns representerad i flera privata samlingar och offentliga museer, som Peter Stuyvesant Collection, Moderna museet i Stockholm och Gemeente museum i Haag. På senare år har Strüwer även vunnit popularitet som glaskonstnär.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se