Var rädd om vattnet i sommarvärmen

På vissa håll i länet är det redan brist på vatten. I Tidaholm är nivåerna än så länge normala men vi behöver hjälpas åt för att se till att det fortsätter så - var rädd om vattnet och spara på det när du kan.

Tidaholm är en lyckligt lottad kommun med bra naturliga förutsättningar gällande vatten. Aktuella mätningar av grundvattennivå i den kommunala vattentäckten visar just nu inte på några problem.

- Vi har en god tillgång och ett bra dricksvatten i Tidaholm. Det ska vi vara stolta över och rädda om, för det är förutsättningar som kan förändras längre fram - var rädd om vattnet! säger Niclas Grip, driftsledare på Tidaholms kommun.

De med egen brunn kan påverkas

Nivån i länets mindre grundvattenmagasin, sjöar och vattendrag är under det normala för årstiden. Har du till exempel egen brunn kan både tillgång och kvalitet påverkas, framför allt om brunnen är grävd. Här på webbplatsen finns information till dig med egen brunn.

På länsstyrelsens webbplats finns information om det aktuella vattenläget i Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spara på vatten

Oavsett varifrån du får ditt vatten är det klokt att fundera över vad man kan göra för att minska sin vattenanvändning genom ett mer medvetet beteende. Vi har samlat flera tips på hur du kan bli mer vattensmart här på webben.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se