Musik i Bruksvilleparken 2022

Gitarrer på gräsmatta

Under sex torsdagskvällar i sommar bjuds det på musik från Bruksvilleparkens scen.

Program

Torsdag 30 juni kl. 19 - My Kullsvik

My Kullsvik är tillbaka med sin vän och kollega Olivia Lundberg för en repris från förra årets succé med "Musikquiz-Vart är vi på väg?".

Tillsammans framför de låtar med olika ledtrådar som kopplas till städer runt om i världen, där publiken får vara med och tävla.

En helkväll med ljuv musik, skratt och kluriga ledtrådar. Passar för hela familjen!

My Kullsvik är Tidaholmstjejen som lever på sin musik. Hon arbetar som sång- och körpedagog på kulturskola i Vingåker samt åker runt i landet och sjunger på olika tillställningar. Senast tävlade hon i stora musiktävlingen P4 Nästa och har alltid nya projekt och låtar på gång. Tillsammans med Olivia Lundberg skriver hon musik, giggar och kommer nu till Bruksvilleparken i sommar!

Torsdag 7 juli kl. 19 - Pugs

Pugs, det är 5 stycken musiker.

Madde: sång

Johan: gitarr, sång

Gustaf: bas, sång

Jonathan: gitarr, sång

Peter: trummor, sång

Pugs spelar musik från 60-talet till nu. Allt från Janis Joplin till Petra Marklund och däremellan Offspring, Radiohead, Pink Floyd, Icona Pop och mycket mer. Dessutom många låtar av Nationalteatern.

Låtar de flesta känner igen men kanske inte de självklara hitsen som andra spelar. Och allt ganska ösigt för en party-spelning!

Torsdag 21 juli kl. 19 - Monica Andersson ”Med doft av sommar”

Monica Moa Andersson - En låtknåpare och hittepåare, numera bosatt i Örebro.

Hon har rötterna i Gullspång och skrivarstuga i Vassbacken.

Sommarens program har fått titeln ”Med doft av sommar ”. En kompott av nya och gamla sånger och tokigheter. Man vet faktiskt aldrig vad som händer, förutom att det blir roligt! Hon har med pianot och gitarren och ser fram emot att möta er i Tidaholm. Så kom och var med och lyssna och sjung! Tillsammans gör vi kvällen till ett fint sommarminne!

Torsdag 28 juli kl. 19 - Herr och fru Hackspett

Herr och Fru Hackspett, musikanter från Fridene, underhåller med stämsång, gitarr, fiol, munspel, mandolin och diverse rytm. De kommer att blanda friskt mellan visor, country, schlager och folkmusik. Programmet innehåller även ett Melodikryss för de som vill och är tävlingssugna, priser finns. Ta bara med en penna och ett glatt humör!

Torsdag 4 augusti kl. 19 - Musik, skoj och humor med "Gasen i botten gänget"

Torsdag 11 augusti kl. 19 - Frödingkvartetten

Mannen från månen - en tillvarons utlänning. En musikdramatisk föreställning om Gustaf Frödings märkliga liv och författarskap. Gustaf Fröding är ständigt aktuell. Nationalskald, folklig diktare, modernistisk poet – han når fram till oss genom århundraden. I slutet av 1960-talet fick hans ord musikaliska vingar av Sven-Ingvars, på 70-talet av Torgny Björk och nu på 2010-talet av popgruppen Mando Diao. ” Strövtåg i hembygden” blev en av Sveriges nya “nationalsånger” och ett starkt intresse väcktes igen för den värmländske författaren.

Vad Frödingkvartetten nu gör är att iscensätta och levandegöra Gustafs liv med dels nyskriven musik och dels några av de mest kända tonsättningarna i föreställningen ”Mannen från månen”. Och succén har varit given: Fullsatta salonger och stående ovationer. På Göteborgs Stadsteater, hösten 2018, spelades 5 föreställningar för utsålda hus och många menade att det var något av det bästa som visats på Lunchteatern genom åren. Samtidigt gavs också CD:n Mannen från Månen ut. Turnéer i västra Sverige har rönt stora framgångar i bland annat Vänersborg, Sunne, Säffle, Ulricehamn, Lysekil, Munkedal, Alingsås, Lerum och Göteborg. Fantastisk upplevelse för både publik och artister blev det 2016 att medverka på Frödingdagarna på Alsters herrgård, Frödings minnesgård och där föreställningen också spelades sommaren 2019.

2019 belönades gruppen med Gustaf Fröding-sällskapets hedersmedalj och diplom med motiveringen, ”för att de [Frödingkvartetten] med stor lyhördhet och musikalitet vidareutvecklat vistraditionen kring skaldens diktning genom sin visjazzinriktning.”

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se