Nya föreskrifter och taxa för avfallshantering

Symboler för restavfall och matavfall

Kommunen har fått nya avfallsföreskrifter och en ny avfallstaxa. Taxorna höjs lite och kommunens förvaltning förbereder nu för att införa separat insamling av matavfall i hela kommunen.

Nytt kring avfallstaxan

Avgifterna för avfallshantering justerades från och med den 1 mars och kommer att innebära en mindre höjning för alla. Senast det gjordes i en större omfattning var 2009. Som exempel får ett småhus som har ett 140 L kärl med 14-dagarstömning en höjning med cirka 25 kr per månad.

På årets första kvartalsfaktura visas två rader för samma avgift. Det är rätt. Den första raden avser januari och februari och den andra raden avser mars.

Nytt kring avfallsföreskrifterna

Nya avfallsföreskrifter gör att kommunens förvaltning nu kan gå vidare med förberedelser för att införa separat insamling av matavfall. Att göra stora omställningar tar tid och det kommer att dröja ytterligare ett tag innan du som fastighetsägare kommer att påverkas.

När det är dags att införa separat insamling av matavfall kommer omställningen att ske område för område tills hela kommunen omfattas. När det blir dags för ditt område kommer du att få mer information från oss.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se