Anhöriggrupp för dig som har närstående med beroendeproblem

Närbild på två vuxna som håller varann i hand, till höger illustration av streckgubbe som håller fast i och lyfts av ett rött hjärta

Är du anhörig till någon med beroendeproblematik till alkohol, narkotika eller spel? Då har du nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri anhöriggrupp som startar vecka 37.

Anhöriggruppen utgår från CRAFT-programmet som syftar till att hjälpa anhöriga att må bättre och ge stöd i relationen till personen med beroendeproblem. CRAFT-programmet är ett samarbete mellan Hjo, Tibro, Karlsborg och Tidaholm. Gruppen kommer att träffas i Hjo med möjlighet att delta för kommuninvånare i de fyra kommunerna.

Om CRAFT

CRAFT står för Community Reinforcement Approach and Family Training. Målet är att du som anhörig ska få ett förbättrat välmående, så väl känslomässigt som fysiskt och relationsmässigt. Målet är också att ge dig som deltar strategier för att förbättra kommunikationen med din närstående och stödja din närstående till att söka hjälp.

Välkommen att höra av dig!

Vill du veta mer eller anmäla dig är du välkommen att kontakta Josephine eller Margaretha som kommer att leda gruppen. Sista dag för anmälan är den 6/9.

Logotyper för Tibro, Hjo, Karlsborg och Tidaholms kommuner

Kontakt

Josephine Andersson

Socialförvaltningen, Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 63 64

E-post: josephine.andersson@tidaholm.se

 

Margaretha Hardestav

Socialförvaltningen, Hjo kommun

Telefon: 0503-351 94

E-post: margaretha.hardestav@hjo.se