Unga kommunutvecklare feriepraktiserar inom kommunen

Under två veckor kommer tre unga kommunutvecklare att arbeta med frågor om hur man kan öka ungas delaktighet i kommunens arbete.

 Hur kan invånare bli mer delaktiga i kommunen och hur kan ungdomar vara delaktiga i fritidsutbudet i Tidaholms kommun? Detta är några av de frågor tre unga Tidaholmare just nu har i uppdrag att fundera över.

Alexander, Liam och Linnea feriepraktiserar som kommunutvecklare under vecka 23 och 24. När de är klara kommer uppdraget att sammanställas i en rapport till kommunen.

- Som kommun är det inte alltid lätt att nå unga och vi hoppas att få veta mer om hur unga ser på sitt inflytande och hur de vill ha kontakt med kommunen. Vi vill jobba tillsammans med ungdomar och få deras perspektiv i fler frågor, säger folkhälsostrateg Malin Gustafsson.

Och vad tänker de unga kommunutvecklarna om uppdraget?

- Jag valde denna praktikplatsen då jag ville vara med och kunna göra skillnad i kommunen, och för att ge bättre förutsättningar för unga i Tidaholm. Det har hittills varit en kul och lärorik tid då jag verkligen känner att jag har gjort skillnad, säger Linnea.

- Jag hamnade här utav en slump, kan man säga. När jag sökte ville jag ha en praktiskt arbetsplats. Men jag ser detta som en ny utmaning och tycker att det har varit jättekul att få testa på denna praktik, säger Alexander.

- Eftersom att jag är politiskt intresserad var denna plats något jag verkligen ville testa på. Jag föredrar också ett teoretiskt arbete före praktiskt då teoretiskt passar mig väldigt bra, säger Liam.

Kontakt

Malin Gustafsson

Folkhälsostrateg

Telefon: 0502-60 64 46

E-post: malin.gustafsson@tidaholm.se