ÅVC möblerar om

Infarten till ÅVC med förpackningsinsamlingen direkt till höger

Vi har ”möblerat om” på Siggestorps återvinningscentral. Målet är att skapa större ytor för dig som besöker oss och därmed öka säkerheten.

Några av containrarna på ÅVC har fått nya platser. Syftet med omlokaliseringen är att öka säkerheten för dig som besöker oss genom att skapa större ytor. Den nya lösningen blir också effektivare för våra entreprenörer som hämtar avfall för vidare hantering.

Nu hittar du containrarna för återvinning av förpackningar via FTI (Förpacknings och tidningsinsamlingen) i början av området, direkt till höger. Ytan runt behållarna har utökats för att ge dig som besökare mer plats. Ett par av containrarna för olika sorters grovavfall har samtidigt fått en ny placering uppe på området. På så sätt förbättrar vi även översikten för personalen. Våra medarbetare finns på plats och visar dig gärna till rätt container för ditt sorterade avfall, fråga hellre en gång extra än att chansa!

Förpackningsinsamling

Ibland blir det trångt på ÅVC och ska du bara lämna förpackningar är vi tacksamma om du väljer att göra det på en av FTI:s obemannade återvinningsstationer. Återvinning av plast-, pappers-, glas- och metallförpackningar kan ske på tio återvinningsstationer, ÅVS, på olika platser i kommunen. Dessa har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan.

Kontakt

VA/Avfall

Kundtjänst

Telefon: 0502-60 62 00

Telefontid: Måndag - torsdag 8-16, fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

E-post: va.avfall@tidaholm.se