Lättnader i besöksrutiner på särskilda boenden

Händer på gammal kvinna håller i en käpp

Den 25 februari meddelade Folkhälsomyndigheten att man nu gör lättnader i rekommendationerna för besök på äldreboende där de boende har fått vaccin. I Tidaholm följer vi rekommendationerna men har även fortsatt särskilda besöksrutiner.

De allra flesta som bor på särskilda boende och önskar vaccin har nu fått eller kommer inom kort att få den andra dosen vaccin. Två veckor efter man fått dos två är ett gott skydd uppnått. Vaccinet skyddar mot svår sjukdom men en person som är vaccinerad kan fortfarande smittas och sprida smittan vidare till andra, hur vanligt detta är vet man ännu inte.

Eftersom det fortfarande är många som är smittade i samhället uppmanar vi till att man är restriktiv med besök och nära kontakter ännu en tid. Det är framförallt viktigt att en person inte tar emot många besök av olika personer utan att man begränsar sig till en mindre krets. Fortsätt gärna att hålla kontakten via digitala lösningar och telefon.

Om du vill komma på besök ska kommunens besöksrutiner följas. Dessa innebär bland annat att du ska boka ditt besök i förväg och bara komma om du själv känner dig fullt frisk.

Vi ber om fortsatt tålamod och samarbete

Det går åt rätt håll men allt är inte som vanligt än. Vi ber dig att fortsätta ha tålamod och samarbeta med personalen på det boende där din anhörig finns. Vår prioritet är att inga boende, personal eller besökare ska smittas inom våra verksamheter och för att lyckas behöver vi alla hjälpas åt att undvika risker.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se