Coronavirus: Information om kultur- och fritidsverksamheter

Information om covid-19: Kultur- och fritdsverksamheter

Den 31 mars meddelade Regeringen och Folkhälsomyndigheten att de nationella restriktionerna förlängs. Alla ej nödvändiga verksamheter inom kommuner bör hålla stängt till och med 18 april. Idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare undantas från regeringens rekommendation att stänga ner verksamheter.

Rekommendationerna från myndigheterna kan ändras. Vi uppdaterar informationen nedan så snart vi kan vid förändringar. Informationen uppdaterades/granskades senast 12/4.

Detta gäller för verksamheter inom Tidaholms kommuns kultur- och fritidsverksamhet:

Badhuset Forshallen

Badhuset Forshallen är stängt för allmänheten.

Simklubben kan hålla träningar för barn och unga födda 2002 och senare.

Motionshallen i Forshallen är stängd.

Barnens hus & Museet

Barnens hus och Tidaholms museum är stängt på grund av flytt och ombyggnation. Verksamheterna kommer att öppna igen någon gång under våren 2021.

Biblioteket

Biblioteket har öppet med begränsningar. Det får vara max 8 besökare i lokalen. Besöket får ta cirka 15 minuter. Det finns fortsatt möjlighet att beställa böcker, filmer och ljudböcker samt bokpåsar för upphämtning och utkörning. Vill du lämna tillbaka böcker så använd vårt bokinkast. Mer information finns på bibliotekets sida här på webben.

Godsmagasinet ungdomscafé

Godsmagasinet har öppet med begränsningar. Max 8 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Idrottshallar & ishallen

Idrottshallarna och ishallen är stängda för allmänheten. Hallarna är öppna för föreningar att bedriva sin verksamhet för barn och unga födda 2002 och senare. Det är inte tillåtet att spela matcher i hallarna och på konstgräsplanen.

Saga Teaterbiografen

Saga Teaterbiografen är stängd.

Tillfällig uthyrning

Samtliga lokaler som går att boka för enskilda tillfällen via kultur- och fritidsförvaltningen är stängda för bokningar. Detta berör bland annat stora salen i bibliotekshuset och Saga.

Turistbyrån

Turistbyrån är stängd för besök men svarar på e-post och telefon måndag-tisdag kl. 10-17, onsdag-fredag kl. 10-16 samt lördag kl. 10-13. Turistbyrån har alltid öppet på webben, besök turistbyråns webbplats.länk till annan webbplats

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se