Information till barn och vårdnadshavare inför skolstart

Rosa ryggsäck fylld med skolmaterial

Tekniska problem i Vklass gör att all information inför skolstart inte når vårdnadshavare. Detta gäller för skolstarten måndag den 17 augusti.

Systemet Vklass där all information inför skolstart skulle finnas har vissa tekniska problem. I väntan på att det fullt ut fungerar som det ska kommer här den viktigaste informationen inför skolstarten. Vi beklagar problemen och arbetar för en snabb lösning.

Ekedalens skola

Dagen börjar för alla elever kl. 8 och slutar kl.13.05. Bussarna går efter de bestämda tiderna.

Vi kommer att vara i våra respektive klassrum och ha egna aktiviteter i klasserna. Vi har alltså inga gemsamma samlingar i skolan.

Forsenskolan

Vi önskar alla elever välkomna till höstterminens start, måndag den 17 augusti kl. 8.20. Vi hoppas att ni har haft ett härligt sommarlov och nu är redo för lite skolarbete. Det är i alla fall vi!

Den första skoldagen för åk 1-3 är en kortdag och eleverna börjar 8.20 och slutar 12.25. Även på tisdagen går alla i åk 1-2 samma tid, åk 3 slutar då 13.55. Förskoleklass följer sina ordinarie tider, kl. 8.20-12.25.

Den första skoldagen för åk 4-6 är ”klassföreståndarens dag” och vi följer inte ordinarie schema. Eleverna börjar 8.20 och slutar 13.55.

Första skoldagarna kommer klasserna ägna sig åt att gå igenom schema, ta del av skolmaterial samt diskutera skolans likabehandlingsplan, olika trivselregler och göra överenskommelser i klasserna. Vi kommer även lägga tid på att ”lära känna” varandra igen efter sommarlovet och utföra olika trivselaktiviteter i klasserna. Bra att tänka på är att ha ”kläder efter väder”. Lunch serveras som vanligt i skolans matsal.

Öppet hus fredag 14/8

Fredag den 14 augusti kl. 10-11.30 är det öppet hus på Forsenskolan och de elever som önskar kan då besöka sitt nya klassrum och träffa sin lärare. Vi ber vårdnadshavare att inte komma in i skolans lokaler på grund av läget med Covid-19.

Fröjereds skola

Dagen börjar för alla elever kl. 8 med samling utanför skolan, vid entrén. Därefter är det uppstart klassvis med gemensamma aktiviteter under dagen.

Skoldagen slutar kl. 12.25.

Hellidskolan

Samtliga elever börjar sin skoldag på grusplanen kl. 8.15. Där möter personalen upp med skyltar som visar på klassbeteckningarna. Vi ber samtliga elever att gå direkt till angiven plats.

Fram till kl. 13 kommer klassen att vara tillsammans med mentorer och undervisande lärare. Kl. 13 startar den schemalagda undervisningen. Scheman delas ut under dagen och information om sluttid på måndagen ges av respektive lärare på morgonen.

Rosenbergsskolan

Skolstart 8.15

På måndag den 17 augusti börjar alla elever kl. 8.15. Då möts de av sina lärare utanför respektive ingång från kl. 08 (se bild). Starttiden på Rosenbergsskolan är kl. 08.15 alla dagar vilket betyder att det kommer att ringa in kl. 8.10. Eleverna går olika långa dagar beroende på årskurs. Schema delas ut på måndag.

Blå entré våning 1: Blå F-klass, Fritids, Åk 1A. Blå entré våning 2: Åk 4. Grön entré våning 1 första ingången: Grön F-klass, Fritids. Grön entré våning 2 första ingången: Åk 2. Grön entré våning 1 andra ingången: Åk 1B och 1C. Grön entré våning 2 andra ingången: Åk 3 och 6B. Röd entré innergården våning 1: Röd-F-klass/Fritids. Röd entré innergården våning 2: 6A och 5C. Röd entré våning 1: 5-åringar. Röd entré våning 2: Åk 5A och 5B.

Sluttider måndag

 • F-klass kl. 12.20
 • Åk 1 och åk 2, beroende på vilken grupp eleven är i så slutar eleven antingen 12.20 eller 13.50
 • Åk 3 kl. 13.50
 • Åk 4 kl. 13.50
 • Åk 5 kl. 13.50
 • Åk 6 kl. 15.00

Parkering

Om du kör ditt barn till skolan så finns det två parkeringar att släppa av barnen vid. På den första parkeringen önskar vi att elever som ska gå in i röda ingångar blir avsläppta. Övriga släpps av vid den bortre parkeringen. Det är inte tillåtet att hämta och lämna elever i bussfilen.

Kontakta Rosenbergsskolan

Telefon: 0502-60 69 63

Rudbecksgymnasiet

Årskurs 1

För er som börjar i årskurs 1 är det upprop vid statyn mellan A- och B-huset (utanför huvudentrén) måndagen den 17 augusti enligt följande:

Måndag kl. 8.30, huvudentrén

 • Barn- och fritidsprogrammet
 • El- och energiprogrammet
 • Ekonomiprogrammet
 • Fordons- och transportprogrammet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet

Måndag kl. 8.45, huvudentrén

 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Industritekniska programmet
 • Introduktionsprogrammen
 • Teknikprogrammet

Tisdag i kl. 08.45, respektive program

 • SN-programmet
 • Estetiska programmet

Årskurs 2-3

Elever på samtliga program börjar tisdag 18 augusti kl. 8.45. Samling på respektive program.

Valstad skola

Första skoldagen, måndag den 17 augusti, börjar kl. 7.45. Alla elever har start i sina respektive klassrum. Dagen avslutas kl. 12.25. Vi vill påminna om att tidigare restriktioner kring Covid -19 fortfarande gäller.

Vi ser fram emot en ytterligare en härlig termin med era barn!

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se