Kräftans dag och Kräftivalen 2020 inställda

Kräftans dag och Kräftivalen tvingas ställa in sina evenemang 7-8 augusti 2020 på grund av rådande restriktioner. Både Kräftans dag och Kräftivalen lockar tillsammans tusentals personer under dessa dagar och eftersom sammankomster med fler än 50 personer inte är tillåtna tills vidare ställs evenemangen in.

Lions skulle i år ha arrangerat Kräftans dag för 38:e gången, men måste nu ställa in för första gången någonsin. Kräftans dag lockar både tidaholmare och många för detta tidaholmare som återvänder hem denna dag.

- I de rådande omständigheterna kan vi inte gå in i detta. Det blev klart igår att vi ställer in 2020 års Kräftans dag. Men vi försvinner inte utan kommer garanterat tillbaka nästa år, säger Lars Andersson Lions Club Tidaholm.

Kräftivalen har kommit att bli Tidaholms egen stadsfest och har de senaste åren bjudit på kända artister som Petter, Linnea Henriksson och De Vet du. Tidaholm i Centrum är arrangör för dagen, i samverkan med föreningar och näringslivet. Nu tvingas man avboka det som var planerat.

- Det är en annorlunda tid och vi påverkas, precis som alla andra. Det känns så klart oerhört tråkigt men finns inget att göra åt det i dagsläget, vi måste alla ta vårt ansvar och att minska smittspridningen har högsta prioritet. Vi hade kommit långt i planerna men vi har varit medvetna om att risken för att ställa in varit stor, säger Ida Elf som är Centrum- och besöksnäringsutvecklare på Tidaholms kommun.

Kräftivalloppet som skulle gått av stapeln den 8 augusti finns det planer på att flytta till Familjedagen den 19 september, förutsatt att denna dag går att genomföra. Mer information om detta kommer längre fram.

Kontakt

Ida Elf

Centrum- och besöksnäringsutvecklare

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: ida.elf@tidaholm.se