Hjälp med inköp för dig i riskgrupp

Är du över 70 år eller tillhör du en annan riskgrupp bör du överväga att inte handla själv. I Tidaholm erbjuder flera matbutiker hemkörning.

Livsmedel

I Tidaholms kommun levererar Matöppet och ICA hem mat till dig.

Matöppet

Till Matöppet ringer du och gör din beställning och betalar via faktura. Du når Matöppet på telefon 0502-126 13. Hemleverans är kostnadsfritt om du handlar för mer än 200 kronor för dig som bor i tätorten Tidaholm, i övriga kommunen tillkommer en kostnad på 50 kronor per tillfälle.

ICA

På ICA Kvantum kan du handla online. Du gör din beställning på ICA:s webbplats Länk till annan webbplats. och kan välja att få varorna levererade hem för 99 kronor. Du väljer att betala med kort eller via faktura.

Läkemedel

När du beställer mat kan du också beställa vissa receptfria läkemedel. Behöver du hämta ut läkemedel på recept från apoteket så kan du skaffa en fullmakt så att någon annan kan göra det åt dig. Ring eHälsomyndigheten på telefon: 0771-766 200 för att skaffa en fullmakt.

Övriga butiker, caféer och restauranger

Flera butiker, restauranger och caféer erbjuder hemkörning gratis eller mot en mindre ersättning. Ta gärna kontakt via telefon eller internet för att få mer information om utbud och möjligheter till hemkörning.

Ansvar för stöd till riskgrupper

Tidaholms kommun har ett ansvar för att säkerställa att det finns möjlighet för dem som tillhör riskgrupper att kunna handla matvaror utan att utsätta sig för smittorisk. I de fall kommunen via hemtjänsten hjälper till med att handla görs detta via Matöppet. I den rådande situationen har den samverkan utökats vilket medför att du som önskar själv kan kontakta Matöppet för att få möjlighet att handla utan att besöka en butik.

Här kan du läsa mer om Tidaholms kommuns arbete med anledning av coronaviruset.

Kontakt

Kerstin Johansson

Telefon: 0502-60 69 50

E-post: kerstin.johansson@tidaholm.se