Anja Praesto ny museiintendent

I juni får Tidaholms museum en ny museiintendent. Anja Praesto kommer senast från en tjänst på Östergötlands museum men har tidigare arbetat i Skaraborg. Bland annat med projektet "I Arns fotspår".

Nu är det klart att Anja Praesto blir ny museiintendent på Tidaholms museum. Anja kommer senast från en tjänst på Östergötlands museum i Linköping där hon är verksamhetsledare för Kulturarv Östergötland, en enhet vars uppdrag är att skapa sammanhållning och stimulera utveckling av verksamma inom kulturarvsområdet i hela Östergötland. Anja inledde dock sin museibana på Västergötlands museum i Skara 1998 och har arbetat med flera stora projekt i vår region. Några exempel är; 800-årsjubileet vid Gestilren, utveckling av pilgrimsleder i Västergötland, ett industriarvsnätverk i Östergötland, medeltidsmarknaden i Skara "Den stora segerfesten" och förstås hela turistprojektet "I Arns fotspår".

- Anja har ett djupt rotat intresse för och erfarenhet av kulturarv och historia, med viss spets på medeltid och industrihistoria. I sina tidigare arbeten och uppdrag har hon också alltid haft en stark koppling till besöksmålsutveckling och historierelaterad turism. Vi är mycket glada att kunna hälsa henne varmt välkommen som museiintendent på Tidaholms museum! säger Pema Malmgren, kultur- och fritidschef.

Anja kommer att börja sin tjänst i juni.

Kontakt

Pema Malmgren

Kultur- och fritidschef

Telefon: 0502-60 61 86

E-post: pema.malmgren@tidaholm.se