Äldreboenden: Håll kontakten utan besök

Äldre dam talar i telefon

Tidaholms kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att fortsätta hålla kommunens äldreboenden stängda för besök som inte är nödvändiga. Däremot får man gärna kontakta boenden på telefon för att få hjälp med att hålla kontakten med nära och kära.

- Den sociala kontakten är viktig för alla, så även våra äldre. Vår personal gör sitt yttersta för att ge våra brukare tid för samtal och social samvaro men givetvis saknar de äldre sina anhöriga och vänner, säger Maud Joelsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Tidaholm

Ring oss gärna

För dig som har en anhörig eller vän på ett av kommunens boenden rekommenderar vi, i de fall det är möjligt, att hålla direktkontakt via telefon. I de fall det inte är möjligt är du som vän eller anhörig välkommen att kontakta boendet för att se om och i så fall vilken kontakt som är möjlig.

- Vissa brukare har kunnat ha videosamtal med sina anhöriga och i andra fall har personalen kunnat vara en mellanhand så att samtal kan fungera. Vi jobbar på nya sätt för att säkerställa att man kan ha kontakt även om man just nu inte kan ses fysiskt. Vår personal har varit fantastiska på att hantera och anpassa sig till situationen vi har, säger Maud Joelsson.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att inte tillåta annat än helt nödvändiga besök på äldreboenden. Dessa rekommendationer tillämpas i Tidaholm och kommunens boenden kommer att förbli stängda så länge som Folkhälsomyndigheten rekommenderar det.

Tidaholms kommun ber om fortsatt förståelse och respekt för att boenden just nu inte tar emot ej nödvändiga besök.

Kontakt

Tidaholms kommun

Telefon: 0502-60 60 00

E-post: tidaholms.kommun@tidaholm.se