Kommentar till Nobias besked om planer på att bygga en fabrik i Jönköping

Tidaholms kommuns stadsvapen

Tidaholms kommun har med stor besvikelse mottagit Nobias besked att företaget bygger en ny fabrik på annan ort. Tidaholms kommun anser att den givna platsen att bygga en ny fabrik är i Tidaholm, där företaget har sina anställda.

Idag har Nobia informerat om sina planer på att bygga en ny fabrik i Jönköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Företaget meddelar samtidigt att fabriken kommer att ersätta den nuvarande fabriken i Tidaholm, där Marbodal kök byggs.

- Vi är upprörda och mycket förvånade över Nobias beslut. Marbodal är ett varumärke som finns i själ och hjärta hos alla Tidaholmare och här finns medarbetarna med lång erfarenhet och kompetens. Vi kan inte förstå beslutet Nobia fattat. Alla förutsättningar för att bygga den nya fabriken finns i Tidaholm, där företaget har sina anställda, säger Anna-Karin Skatt (S), kommunalråd.

Sedan Tidaholms kommun fick kännedom om företagets planer på att bygga en ny fabrik har kommunen arbetat intensivt med att tillgodose företagets krav för att fabriken ska kunna byggas i Tidaholm.

- Det finns mark redo och vi har kunnat svara på hur vi ska leverera allt annat som efterfrågats. Det finns ekonomiska, logistiska och praktiska omständigheter som gör att vi anser att Tidaholm är det givna valet, men den främsta orsaken är naturligtvis att det är här företaget har sina medarbetare, säger kommundirektör Eva Thelin.

Marbodal kök har byggts i Tidaholm i nästan 100 år. Företaget startade som ett litet snickeri i Fröjered utanför Tidaholm och har spelat en viktig roll för orten under snart ett sekel. För många Tidaholmare finns Marbodal i själ och hjärta och generationer inom samma familj kan ha arbetat på företaget.

Nobia är kommunens näst största arbetsgivare med drygt 600 anställda.

Kontakt

Anna-Karin Skatt (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Telefon: 0502-60 60 20

E-post: anna-karin.skatt@tidaholm.se

 

Eva Thelin

Kommunchef

Telefon: 0502-60 60 20

E-post: eva.thelin@tidaholm.se

 

Miranda Bergsten

Kommunikatör

Telefon: 0502-60 60 32

E-post: miranda.bergsten@tidaholm.se