Gyllene Äpplen till Konstnatten i Tidaholm

Diplom och skulpturen gyllene äpplet

Vid Konstnattenefterfesten som alltid äger rum vid den här tiden på året, delades bland annat årets Gyllene Äpplen ut. Utmärkelsen går till utställare som på något sätt särskilt utmärkt sig under årets Konstnatt. Två av de Gyllene Äpplena gick till utställare i Tidaholms kommun.

Kvalité i konsten - Ulf Wilhelmsson

Gyllene äpplet för kvalité i konsten tilldelades Ulf Wilhelmsson som genom bild och musik förmedlar en djup kunskap om vårt sätt att reagera på syn- och hörselintryck. Ulf Wilhelmsson kombinerar sina många år av erfarenhet och forskning inom dataspelsvärlden med sitt intresse för foto och musik och lämnar Konstnattens besökare med en aha-upplevelse och önskan om att få se och höra mer. Ulf ställde höll under årets Konstnatt till på Sagateatern i Tidaholm.

Årets innovation - VB-ateljén

VB-ateljén i Tidaholm tilldelades Gyllene Äpplet för årets innovation. En känsla av positiv energi och kreativitet möter besökare på VB-ateljén, ett konstkollektiv, skapat av eldsjälar som brinner för konsten. Detta initiativ till kreativ mötesplats främjar skaparglädjen och möjliggör viljan att utöva sin konst. En plats som bidrar till personlig utveckling och skapar en bredare förståelse för konstens nytta.

Kontakt

Johanna Andersson

Kultursamordnare

Telefon: 0502-60 61 88

E-post: johanna.andersson@tidaholm.se