Äggen är slut & Hjässan är kal

I sommar pågår en lite annorlunda utställning på Konsthallen i Tidaholm. Foton av Inger Ohlsson Wallin och text av Lina Ekdahl beskriver känslor kring att åldras.

29 juni - 4 augusti

Konsthallen Turbinhusön, kl. 11-16

Vernissage 29 juni kl. 11-16. Annica Carlsson Bergdahl finns på plats tillsammans med Per Wahlström som delar sina tankar om att vara man och att bli gammal. Vi spinner vidare på temat och bjuder på gubbröra och ägghalvor.

En dag tar äggen slut för oss födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Vad är drivkraften? Vilka är drömmarna? Hur känns kroppen? Hur är det med lusten? När är njutningen som störst? Vad är viktigt?

Annica Carlsson Bergdahl gick in i klimakteriet och fick en vision! Det var så projekten Äggen är slut och Hjässan är kal tog sin början.

Annica har utifrån sina frågeställningar intervjuat kvinnor och män mellan 48 och 73 år. Intervjuerna har skickligt förvandlats till sångtexter av Lina Ekdahl, som nu i juni mottog Västragötalandsregionens kulturpris för detta arbete. De intervjuade har fotograferats av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Ohöljda och innerliga porträtt som är långt från den stereotypa bild av kvinnor och män som ofta syns i media.

Båda projekten består av dokumentärkörverk, bok och vandringsutställning. I sommar visas båda vandringsutställningarna samtidigt på Tidaholms konsthall med fotografier, sångtexter ur körverken och citat från intervjuerna. Utställningen innehåller också två unika konstverk av Saba Bereket Persson, ADAM och UTERUS.

Mer information om Äggen är slutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information om Hjässan är kallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lina Ekdahl får Västragötalandsregionens kulturprislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kultursamordnare

Telefon: 0502-60 61 88

E-post: johanna.andersson@tidaholm.se