Finns det plats för någon mer i din familj?

Kvinna och citatet "Jag var inte beredd på att det skulle bli så bra"

Har du kärlek över? Då kanske din familj kan bli familjehem. Välkommen att höra av dig!

När en familj anmäler ett intresse att vara familjehem utreds familjen. Det viktigaste är att du/ni är skapligt trygga personer. Det finns inga krav på att du/ni ska ha egna barn, vara flera vuxna i familjen eller i vilken ålder du/ni ska vara. Om familjen bedöms lämpligt som familjehem kan en matchning mot ett barn/ungdom påbörjas.

- Matchningen är jätteviktig. Det sämsta som kan hända för ett barn eller en ungdom är att behöva flytta många gånger så vi lägger mycket tid och energi på att se till att det blir rätt från början. Både för barnet och för familjehemmet, säger Anneli Larsson, socialsekreterare.

Det utgår arvode för den som tar emot ett barn/en ungdom samt att omkostnader ersätts. Socialtjänsten finns också med som stöd för både barnet/ungdomen och familjehemmet. Vilket stöd som erbjuds är individuellt men alla familjehem har en egen socialsekreterare som de kan vända sig till i frågor som är viktiga för dem.

- Att vara familjehem är en fantastiskt spännande upplevelse. Du gör skillnad för ett barn eller ungdom och din familj får en ny familjemedlem, säger Anneli Larsson.

Om du funderar på att bli familjehem är du varmt välkommen att höra av dig! Du kan också läsa mer på våra sidor här på webben och titta på våra filmer.

Kontakt

Socialförvaltningens reception

Telefon: 0502-60 62 20

E-post: familjehem@tidaholm.se