Valet - vad händer i Tidaholm nu?

Skyltning vid vallokal

Den 9 september var det val och redan nu har vi ett preliminärt valresultat. Det slutgiltiga resultatet dröjer dock ungefär en vecka. Efter det får vi mandatfördelningen i kommunfullmäktige.

Rösterna som lades i Tidaholms kommun skickas efter valet till länsstyrelsen i Västra Götalands län.

På onsdagen den 12 september kommer de sista rösterna i Tidaholm att räknas. Detta är röster som inte skickats ut i vallokaler, röster som kommit tillbaka från valdistrikten och röster som kommit in efter valdagen. Detta är exempelvis de röster som lagts som förtidsröster i Tidaholm och andra kommuner under valhelgen. När dessa räknats här skickas även dessa till länsstyrelsen.

På länsstyrelsen räknas rösterna igen. Det är också länsstyrelsen som räknar personröster. Därefter utses ledamöter och ersättare till kommunfullmäktige. Kommunen brukar få besked från länsstyrelsen efter ungefär en vecka.

Vilka personer som fått en plats i kommunfullmäktige får kommunen information om från länsstyrelsen. Resultatet dröjer ungefär en vecka. När vi har informationen kommer vi att publicera den på kommunens webbplats.

Kontakt

Anna Eklund

Kanslichef

Telefon: 0502-60 60 48

E-post: anna.eklund@tidaholm.se