Folket tar makten - en resa genom Tidaholms historia

Ombyggnation pågår, verktyg ligger framme

Välkommen till Tidaholms museum för en helg av kulturell och historisk upplevelse där vi tar dig med på en resa genom tiderna.

"Folket tar makten" är temat som leder oss genom händelserna från förra sekelskiftet till "the swing era". Följ med oss på en spännande vandring och avsluta helgen med en gemensam TV-kväll.

Vandring i "Rörelsernas" Tidaholm:
Datum: Lördag 3 februari
Tid: kl. 11.00
Startplats: Tidaholms museum

Utforska Tidaholm genom historiens dramatiska förändringar. Besök möteslokaler, Egna hem och strejkarkiv med vår guide, och få en inblick i de kampfyllda perioder som formade samhället. Upplev hur väckelserörelsen, nykterhetsrörelsen och arbetarrörelsen satte tonen för förändring, och hur dessa rörelser skapade bättre villkor för många, inte utan kamp.

Historien om Sverige - TV-kväll:
Datum: Söndag 4 februari
Tid: kl. 15.00
Plats: Tidaholms museum

Söndag kväll sänder SVT det näst sista avsnittet i serien "Historien om Sverige". Vi bjuder in dig till en stämningsfull tv-salong på museet där vi tillsammans kan avnjuta avsnittet. Klä dig i sekelskiftes- eller 20-talskläder och transportera dig tillbaka i tiden. Fritt inträde för alla och för att förhöja stämningen serverar vi gratis cocktails (alkoholfritt i tidsenlig nykterhetsrörelseanda) och fika-paket erbjuds för 50 kr.

Praktisk information:

  • Vandringen bokas via Rbok Länk till annan webbplats. (kommunens boknings- och bidragssystem). Vandringen kostar 100 kr. Mötesplatsen är Tidaholms museum kl 11.00.
  • Fritt inträde. Önskas fikapaket (50 kr) anmäl detta till tidaholms.museum@tidaholm.se.

Ta del av Tidaholms rika historia och låt oss tillsammans utforska de tidiga årtiondena av det 20:e århundradet. Vi ser fram emot att välkomna dig till en helg fylld av insikt och gemenskap på Tidaholms museum!

Kontakt

Anja Pärnänen Praesto

Museiintendent

Telefon: 0502-60 61 92

E-post: anja.praesto@tidaholm.se