Barnens hus öppnar i september

Ombyggnation pågår, verktyg ligger framme

Flytten av det populära Barnens hus till Tidaholms museums lokaler i den gamla tändsticksfabriken på Vulcanön har varit uppmärksammad på många sätt. Det har tagit tid men nu kommer vi snart att kunna öppna! Öppningsdatum är planerat till 10 september.

Snart öppnar Barnens hus på Tidaholms nya besökscenter. Väntan har varit lång och vi hoppas att ni ser fram emot öppnandet lika mycket som vi som jobbar med Barnens hus. När det nya besökscentret Vulcanen öppnar är Barnens hus först ut. Först då kommer vi börja fokusera på renoveringen av museets basutställning som också ska anpassas för framtida bruk.

Barnens hus

Barnens hus börjar ta form och vi är i slutskedet med inredning och de små detaljerna. Arbetet har innefattat bland annat kontorsdel på andra våning, café och givetvis den stora lekdelen. Frågor gällande säkerhet och tillgänglighet har stått i fokus vilket har varit en stor del i arbetet.

Vi ser verkligen fram emot att kunna ta emot besökare från 10 september och hälsa er varmt välkomna till våra nya fina lokaler.

Turistbyrån

Turistbyrån öppnade 13 juni och är öppen sex dagar i veckan hela sommaren. Öppettiderna är måndag-onsdag 10-17, torsdag 10-18, fredag 10-15 och lördag 10-14. Varmt välkomna!

Museet

Vill du besöka museet kan du titta på våra bilar och vår fantastiska smedja. Den permanenta utställningen kommer att ses över och anpassas för framtida bruk och är inte öppen för tillfället.

Kontakt

Antonia Karlsson

Enhetschef för besöksverksamhet

Telefon: 0502-60 61 53

E-post: antonia.karlsson@tidaholm.se