Barnens hus på Tidaholms nya besökscenter - Vulcanen

Ombyggnation pågår, verktyg ligger framme

Flytten av det populära Barnens hus till Tidaholms museums lokaler i den gamla tändsticksfabriken på Vulcanön har varit uppmärksammad på många sätt. Det har tagit tid men nu kommer vi snart att kunna öppna!

Snart öppnar Barnens hus på Tidaholms nya besökscenter. Planerad öppning är under försommaren men något datum är ännu inte fastställt. Väntan har varit lång och vi hoppas att ni ser fram emot öppnandet lika mycket som vi som jobbar med Barnens hus. När det nya besökscentret - Vulcanen öppnar är Barnens hus först ut. Först då kommer vi börja fokusera på renoveringen av museets basutställning som också ska anpassas för framtida bruk.

Barnens hus

Barnens hus börjar verkligen ta form och vi är i slutskedet med inredning och de små detaljerna. Arbetet har innefattat bland annat kontorsdel på andra våning, café och givetvis den stora lekdelen. Frågor gällande säkerhet och tillgänglighet har stått i fokus vilket har varit en stor del i arbetet.

Vi ser verkligen fram emot att presentera ett öppningsdatum inom kort och kunna hälsa er varmt välkomna till våra nya fina lokaler.

Turistbyrån

Turistbyrån har flyttat tillbaka från biblioteket och har för tillfället öppet digitalt. När Vulcanen öppnar kommer vi finnas där.

Museet

Museet kommer att hålla stängt ytterligare en tid efter att övrig verksamhet inom Vulcanen öppnat. Den permanenta utställningen kommer att ses över och anpassas för framtida bruk.

Kontakt

Antonia Karlsson

Enhetschef för besöksverksamhet

Telefon: 0502-60 61 53

E-post: antonia.karlsson@tidaholm.se