3 juni-2 juli: Fantasi i färg och form

Konstutställning av Ninni Eriksson och Lisette Friberg i Tidaholms konsthall 3 juni-2 juli.

Spännande utställning med måleri och keramik av konstnärna Ninni Eriksson och Lisette Friberg. Utställningen arrangeras av Tidaholms konstförening.

Konstverk av Ninni Eriksson

Ninni Eriksson

Bosatt och verksam i Falköping. Driver konstbutiken SiennA i Skövde. Har utbildat sig på Skövde konstskola, fyra terminer, samt Gerlesborgs konstskola en termin distans för Inger Wallerts. Har även deltagit i diverse kurser bl.a. för Arne Isaksson. Genom åren har Ninni gjort ett 40-tal utställningar och hon håller även kurser i måleri sedan många år tillbaka. Ninni målar efter minnesbilder och upplevda saker. Hennes egna tankar som kan vara svåra att sätta ord på. Bilderna pendlar därför mellan föreställande till mer abstrakt. Ninni ser främst sina verk som experiment där hon arbetar med ljuset och vill skapa en känsla av lugn. Motivet är inte det centrala. Hon arbetar i olja, akryl, akvarell, kol, krita och collage och tycker om att blanda färger som ligger nära varandra.

Konstverk av Lisette Friberg

Lisette Friberg

Lisette började sin skapargärning sent i livet, efter 40 år som speciallärare. Efter några kvällskurser blev det först konstskolan i Skövde och senare ett flertal kurser i Gerlesborg, för bl.a. Arne Isaksson, Hasse Karlsson, Lars Holm m fl. Numera får dock penslarna oftast stå tillbaka för leran. Förutom några kurser på basnivå är hon autodidakt inom keramik och trots att hon för några år sedan gick en kurs i hur man själv blandar olika glasyrer så har de färdiga skulpturerna allt oftare endast lerans ursprungliga färg. Formen känns viktigare än färgen. Naturen inspirerar. Fåglar och insekter är favoriter. Många av hennes skalbaggar klättrar omkring uppe på väggarna i Falköpings Stadsbibliotek och på Mössebergs skolan. Under åren har det blivit ett antal utställningar men med stigande ålder allt färre och numera nöjer hon sig med att visa sina alster i den egna ’ateljén’, ett litet före detta brygghus hemma i Gökhem där hon bor.

Öppettider

3 juni-2 juli.

Onsdag, lördag och söndag kl. 13-17.

Kontakt

Carola Frej

Telefon: 0502-60 62 06

E-post: carola.frej@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:2 mars 2023