Utomhusbad

Välkommen till Tidaholms kommuns utomhusbad! I kommunen finns fem kommunala badplatser och ytterligare två badställen utan kommunalt ansvar.

Lilla Havssjön, Hökensås

Lilla Havssjön är belägen cirka 1 km från First Camp Hökensås-Tidaholm och är en av de mest populära badplatserna. Välj mellan gräs- eller sandstrand. För den som vågar är den stora bryggan utrustad med hopptorn. För de som gillar lägre höjder rekommenderas den h-formade flytbryggan som har inhägnad för de minsta. Grillplats och omklädningsrum finns.

Otterstorpasjön, Folkabo

Otterstorpasjön är belägen mellan Folkabo och Vättak sydväst om Tidaholm. Här finns en flytbrygga där ena bryggdelen avgränsar det riktigt djupa från det mindre djupa. Gräsmatta med liten del sandstrand för lek. Badplatsen är utrustad med grill.

Bruksdammen, Ekedalen

Är belägen nära väg 26 norr om Tidaholm i riktning mot Skövde. Bruksdammen har sina anor från den tiden då Övertorps alunbruk var beläget runt denna plats. Vattnet i sjön användes då till släckningen av alunet när det brändes. Sjön är en klar källsjö med sikt till botten.

I Bruksdammen finns en flytbrygga där en tvärbrygga avgränsar från det djupa. Gräsmatta med liten del sandstrand för lek. Badplatsen är utrustad med grill, bänkbord och omklädningsrum. Badplatsen är anpassad för funktionshindrade.

Aspängsbadet, Madängsholm

Är beläget i Madängsholm söder om Tidaholm. Badplatsen ligger fint vid ån Tidan med både sandstrand och gräsmatta. För den aktive finns volleyboll- samt fotbollsplan. Badplatsen är utrustad med grill, bänkar och omklädningsrum.

Fröjereds badplats, Fröjered

Badplatsen ligger mitt i Fröjered norr om Tidaholm. Bad i ån Tidan både från strand och brygga samt flotte. När man tröttnar på att bada kan man spela minigolf, tennis eller beachvolleyboll. Kiosken är öppen under sommarhalvåret vid fint väder.

Övriga bad utan kommunalt ansvar

Efter ett medborgarförslag 2011 har de två gamla badplatserna Koma och Plaskis gjorts iordning. De räknas inte till de kommunala badplatserna och därför tas inte några vattenprover på dessa två platser.

Hundar får inte vistas på kommunens badplatser

Det finns ingen allmän lag som förbjuder hundar på badplatser, men en kommun har rätt att bestämma om hundar ska vara tillåtna eller inte på de badplatser som förvaltas av kommunen.

I Tidaholms lokala ordningsföreskrifter slås fast att hundar inte är tillåtna på de fem, ovan listade, kommunala badplatserna. Överträdelse anmäls till polisen.

Mätningar och underhåll

Vattenkvaliteten mäts varannan vecka och resultaten finns på Havs- och vattenmyndigheten. På de badplatser som kommunen förvaltar finns utedass (TC). Alla våra bad har tillsyn så att de hålls säkra, rena och snygga med prioritet under tiden juni till slutet av augusti månad. Vi besiktigar alla våra bad samt utför dykningar minst en gång per år.

Tyvärr räcker det inte alltid till för att upptäcka saker som av slitage eller skadegörelse är trasigt och eventuellt farligt för besökarna. Vi vill gärna att du som besöker något av våra bad och upptäcker något som är trasigt eller verkar farligt kontaktar oss via telefon eller gör en felanmälan.

Här kan du göra en felanmälan.

Kontakt

Tidaholms kommun

Kontaktcenter

Telefon: 0502‑60 60 00

E-post: kontakt@tidaholm.se 

Tillgänglighetsdatabasen: Badplatser i Tidaholms kommun Länk till annan webbplats.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:5 april 2024