Tips för ett aktivt sommarlov

Tips på aktiviteter för både regniga och soliga dagar!

Cykling

Har du inte redan plockat fram cykeln för säsongen är det hög tid nu. Ta med en filt, safttermos och lite fika och ge dig iväg på ett litet äventyr. I Tidaholm med omnejd finns många fina cykelleder och mtb-leder, mer information hittar du på turistbyråns hemsida Länk till annan webbplats..

Discgolf

Bakom Hellidshemmet ligger Tidaholms Discgolf-bana. Perfekt för hela familjen. Discar finns att köpa i de flesta sportaffärer till en billig peng.

Fiske på Hökensås

Hökensås Sportfiskes hemsida Länk till annan webbplats. finns all information du behöver om fiske på natursköna Hökensås.

Grilla med familjen

Samla familjen till en grillträff ute i naturen där ni kan umgås. På turistbyråns hemsida Länk till annan webbplats. finns tips på grillplatser i Tidaholms kommun.

Hellidsberget

Ta en promenad eller joggingtur i spåren på Hellidsberget.

Hälsans stig med utegym

Ta med familjen och promenera Hälsans stig. Vid varje utegym kan ni stanna till och göra några övningar som ni kommit överens om.

Kvartersfotboll

I kommunen finns det flera kvartersplaner. Snöra på bollskorna, ring ihop ett kompisgäng och lira boll.

Lekplatser

I Tidaholm finns det många fina lekplatser för barnen. På turistbyråns hemsida Länk till annan webbplats. hittar du mer information om lekplatserna.

Naturpasset

Orientera på Hellidsberget. Naturpasset finns att köpa på Sportringen, Sisustugan eller turistbyrån för 100 kr.

Picknick

Packa fikakorgen och bred ut filten i någon av våra fina parkmiljöer såsom Bruksvilleparken eller Stadsparken.

"Plogga"

Att plogga är en kombination av att jogga och plocka skräp. På så vis förenar du nytta med nytta, genom att jogga omkring och plocka skräp. Bra för dig och bra för naturen.

Vandring

Snöra på skorna, packa fikaryggsäcken och upplev varierande natur. På turistbyråns hemsida Länk till annan webbplats. finns tips på vandringsleder i Tidaholms kommun.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:11 juni 2024