Idrottsanläggningar & hallar

Tidaholm har ett utbrett föreningsliv och många möjligheter till en aktiv fritid. Vi kan därför stoltsera med bland annat fyra idrottshallar, ett badhus, två större fotbollsanläggningar i centrala Tidaholm samt ytterligare fotbollsanläggningar i Fröjered, Folkabo, Ekedalen och Håven.

Det finns välskötta motionsspår av varierande längd som på vintern utnyttjas för skidåkning. Om inte snön faller så finns möjligheten till konstsnö. Tidaholm har även tillgång till en slalombacke med lift, även här finns möjligheter till konstsnö.

För ridintresserade finns ridanläggningen Kvarnängen. Dessutom finns ytterligare en mängd större och mindre anläggningar i vår kommun

Sparbankshallen

Sparbankshallen invigdes år 2000.

Hallen är Tidaholms "evenemangsarena" där bla. Fröjereds IF damlag i innebandy spelar sina hemmamatcher i Allsvenskan. Även stadens handbollslag HVT (Handbollsvännerna Tidaholm) spelar sina hemmamatcher i hallen.

På dagtid nyttjas hallen av Hellidsskolan. Sporthallen står normalt till föreningslivets förfogande vardagar från kl. 16 och under helgerna. Hallen är öppen för föreningar, enskilda, företag och andra att hyra.

Du kan, beroende på tillgång, hyra hallen vid enstaka tillfällen eller till exempel boka upp en stående tid.

 • Hallen har en spelyta på 20x40 meter
 • Publikkapacitet: 480 personer

Rosenbergshallen

Rosenbergshallen invigdes i januari 2021.

I byggnaden finns också café, teorisal och fyra omklädningsrum.

På dagtid nyttjas hallen av Rosenbergsskolan och står normalt till föreningslivets förfogande vardagar från kl. 16 och under helgerna. Hallen är öppen för föreningar, enskilda, företag och andra att hyra. Du kan, beroende på tillgång, hyra hallen vid enstaka tillfällen eller till exempel boka upp en stående tid.

 • Hallen har en spelyta på 20x40 meter
 • Publikkapacitet: läktare ca. 200 personer

Forshallen

Forshallen i Tidaholm är en anläggning med simhall och två gymnastikhallar, en stor och en liten hall samt en lokal för styrketräning. I anläggningen finns även Tidaholms Bowlingcenter.

Gymnastikhallarna nyttjas under dagtid av Forsenskolan och står normalt till föreningslivets förfogande vardagar från kl 16 och under helgerna. Forshallen används även som träningshall för bl.a. handboll, innebandy, basket och fotboll.

Lilla hallen är lämpad för badminton, innebandy i mindre sällskap, aerobic, barngymnastik m. m.

Hallarna är öppna för föreningar, enskilda, företag och andra att hyra. Du kan, beroende på tillgång, hyra hallarna vid enstaka tillfällen eller till exempel boka upp en stående tid.

 • Den stora hallen har en spelyta på 20x40 meter
 • Publikkapacitet: läktare 300 personer, lokal 200 personer
 • Den lilla hallen har en spelyta på 11,5x20,5 meter

Idrottshallen

I Idrottshallen har Tidaholms Gymnastiksällskap (TGS) sin verksamhet. De disponerar halva hallens spelyta permanent så att de alltid kan ha sina redskap uppe.

Den andra halvan av hallen nyttjas under dagtid av Rudbecksgymnasiet och står normalt till föreningslivets förfogande vardagar från kl. 16 och under helgerna.

 • Hallen har en spelyta på 18x18 meter
 • Publikkapacitet: läktare cirka 200 personer

Fotbollsanläggningar

I Tidaholms kommun är samtliga fotbollsanläggningar förutom Konstgräsplanen föreningsdrivna.

Konstgräsplanen bokas under perioden november-mars hos Fritidskontoret. Information om övriga anläggningar lämnas av respektive förening.

Fotbollsanläggningar i tätorten:

Fotbollsanläggningar utanför tärorten:

Konstgräsplanen

2010 färdigställdes Konstgräsplanen på Tidavallen av Tidaholms kommun. Planen ligger på Tidavallen. Under perioden november till mars ansvarar Kultur- och Fritidskontoret för bokningar av anläggningen. Övrig tid hänvisas man till IFK Tidaholm.

Boka här november - mars Länk till annan webbplats.

Konstgräsplanen är en fullstor plan (105x65 meter spelyta) med elbelysning. Planen nyttjas i första hand av lokala föreningar och skolor men i mån av plats välkomnar vi även andra föreningar för träningar och matcher. Omklädningsmöjligheter finns i vår närliggande ishall samt i vissa fall även på Tidavallen.

Ridanläggningar

Den vackra och varierande naturen runt Tidaholm är paradis för hästälskare. Med ett myller av småvägar med varierande bredd och kvalitet är det bara att välja vart man vill rida.

Tidaholmsbygdens Hästklubb

Ansvarig för ridskolan är arrenderande ridskolechef Evelina Bromér, som nås på telefon 0766-353634. Ridskolan samarbetar med föreningen Tidaholmsbygdens Hästklubb, som äger anläggningen, tillsammans arrangeras kurser, tävlingar och andra aktiviteter på Kvarnängen.

Aplagården

Aplagården har specialiserat sig på uppfödning av Morganhästar, en mycket vacker och smidig häst. Här erbjuds turridning och övernattning på natursköna Hökensåsområdet. Bo i flygelbyggnaden, ett ca 100 m² stort hus med 8 sängplatser. Det finns även möjlighet att hyra mysiga torp belägna mitt i natur. På Aplagården erbjuds turridning för grupper eller individuellt och ridundervisning för alla åldrar i privat ridhus.

Övriga anläggningar

Spontanidrottsplats

Utanför Forshallen och Forsenskolan ligger Tidaholms spontanidrottsplats. En plats för sport och fritid när lusten och viljan att röra sig faller på.

Spontanidrottsplatsen är till för alla och användningsområdena är många. Här kan du spela fotboll, innebandy och basket. Löpträna, åka inlines, stöta kula och mycket mera.

Platsen används under skoltid av Forsenskolans elever och disponeras eftermiddag/kväll fritt av allmänheten. Eventuella redskap och bollar får man själv ha med. På platsen finns belysning som lätt aktiveras av besökaren vid mörker.

Spontanidrottsplatsen används av flera föreningar för bl.a. inlinesträning och friidrott.

Specifikation:

 • Oval 200 m löparbana
 • Doserade kurvor
 • 4 markerade banor
 • Allvädersbanor
 • Ansatsbana och längdhoppsgrop
 • Ansatsbana till höjdhopp
 • Asfalterade bana utanför allvädersbanorna bredd 3 m för inlines och rullskidor
 • Spontanyta 20 m x 40 m med sarg och konstgräs för tex fotboll, handboll, innebandy osv.
 • Spontanytan kan spolas till isbana vintertid
 • Basket plan med basketkorgar
 • Kulstötning på asfaltsyta

Rosenbergs ishall

Hallen har under 2010 renoverats och är nu en hall med ny läktare och fina omklädningsmöjligheter. Publikkapacitet: 550 personer. Under 2022 renoverades hallen med ny pist och ny sarg.

I hallen bedriver Tidaholms Hockeyförening (THF) sin verksamhet. Hallen är öppen för föreningar, enskilda, företag och andra att hyra. Du kan, beroende på tillgång, hyra hallen vid enstaka tillfällen eller boka upp en stående tid per vecka.

Under allmänhetens åkning är alla välkomna att besöka hallen för att åka skridskor. Tider och information finns här:

Barnkalas

Hallen går utmärkt att boka för ert barnkalas! Kostnad är 400 kr/timma. Det finns möjlighet att till exempel koka korv i värmestugan och kokplatta finns för utlåning.

Kontakta enhetschef Fritid (se kontaktuppgifter nedan) för bokning.

Utställning/Mässa

Nu kan du eller din förening hyra ishallen under sommarhalvåret för till exempel en mässa, loppis eller liknande. Kontakta enhetschef Fritid (se kontaktuppgifter nedan) för mer information.

Kontakt

Daniel Andersson

Enhetschef Fritid

Telefon: 0502‑60 62 07

E-post: daniel.andersson@tidaholm.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502-60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:24 november 2023