Fiske

I Tidaholms kommun finns många möjligheter till ett bra fiske. I sjöarna på Hökensås och i ån Tidan både i Baltak och inne i centrum.

Sportfiske Hökensås & Baltak

Hökensås är känt som ett av Sveriges bästa sportfiskeområden. Ett 50-tal sjöar gör området till ett fiskeeldorado. I ett 30-tal sjöar finns inplanterad regnbåge och öring från egna fiskodlingar.

Sjöarna är indelade efter fiskesätt, mete, spinn och fluga. Det är också möjligt att hyra en egen sjö. I några av de större sjöarna finns även gädda och abborre. På Hökensås kan man fiska både sommar och vinter. Från pontonbryggor i Björnsjön kan den rullstolsburne utöva sin sport. Fiskeshop och fiskekortsautomat finns vid First Camp Hökensås -Tidaholm.

I ån Tidan, vid Baltak, strax söder om Tidaholm, ligger Baltaks flugfiske. Här kan du fiska efter regnbåge och öring i strömmande vatten. Det finns 4 zoner för flugfiske, där vadning är tillåten i zon 1 och 3, men vadningsförbud råder i zon 2 och 4. Hela sträckan är knappt 3 kilometer med varierande forsar, stryk och lugnvatten.

Fiske i Tidaholms centrum

I Tidaholm kan man fiska i ån Tidan mitt inne i centrum, fiskekort erfordras. Fiskekort säljs via iFiske Länk till annan webbplats. och på Tidaholms turistbyrå. Här finns även karta över fiskeområdet att hämta. Arrangörer: Tärnan Tidaholms Sportfiskeklubb och kultur- och fritidsförvaltnignen - Tidaholms kommun.

Kontakt

Daniel Andersson

Enhetschef Fritid

Telefon: 0502‑60 62 07

E-post: daniel.andersson@tidaholm.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: 0502‑60 62 10

E-post: kultur.fritid@tidaholm.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:19 april 2024